Lista „rușinii” pentru companiile britanice

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Muncă, UK la zi pe data 30 ianuarie 2015

Lista a 37 de angajatori britanici care au încălcat legea neplătind angajaților lor salariul minim obligatoriu a fost dată publicității de guvernanții de la Londra în încercarea de a descuraja alte firme să adopte astfel de practici. Măsura face parte din campania guvernamentală „Named and Shamed” (nominalizați și făcuți de râs) inițiată din octombrie 2013 împotriva companiilor care nu respectă drepturile lucrătorilor în Regatul Unit.

 

Companii renumite pe listă

Gigantul H&M, renumitul retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial și compania Welcome Break ce deține 35 de spații de servicii și benzinării pe autostrăzile din Marea Britanie se află pe „lista rușinii” sau a companiilor care nu plătesc angajaților lor salariul minim pe economie obligatoriu. Aceasta a fost publicată în 15 ianuarie pe website-ul guvernamental www.gov.uk.

Cele 37 de companii incluse pe lista „Named and Shamed” datorează în total 177.000 de lire sterline angajaților lor. În plus, acesteau au fost amendate și vor trebui să plătească încă 51.000 de lire sterline statului britanic.

Campania prin care guvernanții își propun să îi rușineze în mod public pe angajatorii care nu respectă legislația referitoare la salariul minim se derulează de aproximativ 18 luni. Aceasta a avut ca rezultat dezvăluirea unui număr de 55 de companii în cadrul cărora drepturile angajaților nu sunt respectate. Lista integrală a acestora poate fi consultată pe internet, accesând linkul https://www.gov.uk/government/news/government-names-and-shames-37-national-minimum-wage-offenders.

 

Salariul minim, obligatoriu

„Neplata salariului minim legal celor care muncesc de către angajatori este nu numai ilegal, ci și imoral. Această atitudine este absolut inacceptabilă.”, a declarat Jo Swinson, ministrul afacerilor în Guvernul de la Londra. „Companiile în care legea privind salarizarea minimă obligatorie este încălcată trebuie să fie pregătite pentru că vom lua împotriva acestora cele mai dure măsuri. Ele vor fi nominalizate public, dar și amendate. În plus, acestea vor fi obligate să îi despăgubească pe angajații lor plătindu-le toate sumele salariale restante”, a subliniat reprezentantul guvernului.

Amenzile dictate de reprezentanții administrației fiscale britanice HMRC în cazul angajatorilor care nu respectă legea salariului minim obligatoriu pot ajunge până la 20.000 de lire sterline, se mai precizează pe website-ul guvernamental www.gov.uk. Acestea vor fi aplicate însă pentru fiecare angajat în parte, conform aceleiași surse.

Salariul minim obligatoriu pe care orice angajator din Marea Britanie trebuie să îl plătească lucrătorilor săi este în acest moment de 6,50 de lire sterline/oră. Tariful este valabil pentru angajații adulți, adică cei care au depășit vârsta de 21 de ani, conform legilor în vigoare.

————————————–

„Orice lucrător care muncește în Marea Britanie este îndreptățit să fie plătit pentru prestația sa cel puțin cu o sumă echivalentă cu salariul minim pe economie stabilit prin lege. Oricine consideră că nu îi este respectat acest drept să se adreseze serviciului specializat pentru drepturile celor care muncesc Pay and Work Rights Helpline, apelând linia telefonică 0800 917 2368.”

Sursa: www.gov.uk

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!