Lituanienilor din UK li s-ar putea interzice festivalul anual

Articol publicat in sectiunea Imigranţi în UK pe data 14 iunie 2016

uk-festival-lituanian-park-londonez

La festivalul anual al comunităţii lituaniene din 2015 desfăşurat într-un parc din nord-estul Londrei, aproximativ 1.000 de petrecăreţi „foarte băuţi” au căutat scandal. Ca urmare, anul acesta poliţia britanică face presiuni pentru a nu permite festivalului să se mai ţină.

După încheierea evenimentului intitulat Didziosios Jonines UK de anul trecut din Hainault Forest Country Park, aproape 1.000 de persoane „extrem de băute” au început să se răspândească fiecare pe „drumurile” lui. Nimic special pentru peisajul londonez, doar că cei în cauză aterizau fără voia lor pe păturile familiilor cu copii care ieşiseră la picnic în parc, scrie Evening Standard.

Deşi majoritatea erau bine dispuşi după eveniment şi se arătau prietenoşi, câţiva au devenit violenţi. Într-un caz, un tătic şi-a pierdut un dinte după ce a primit un pumn de la un petrecăreţ; crima tăticului a fost că l-a împins pe lituanian îndeajuns cât acesta să nu se prăbuşească peste fiul său.

Într-un alt incident, un bărbat lituanian a fost arestat după ce „s-a aruncat” asupra unei femei din parc şi „a sărutat-o pe obraz”.

Festivalul celebrează mijlocul verii sau Ziua Sfântului Ioan, iar anul trecut evenimentul a atras doar 6.000 de persoane după ce o ploaie torenţială înainte de spectacol i-a convins pe unii să stea acasă. Dacă vremea va fi bună, evenimentul stabilit pentru sâmbătă, 25 iunie 2016, ar putea să atragă chiar şi 10.000 de persoane.

Poliţia locală a spus că nu are încredere în organizatori că vor putea ţine situaţia sub control, astfel că şi-a propus să ceară primăriei Redbridge, Londra, anularea autorizaţiei pentru acest eveniment. În raportul poliţiei trimis primăriei se putea citi:

—————————————

„Proporţia de familii cu copii sosite la eveniment a fost destul de mare, iar starea de intoxicare cu alcool a unora a reprezentat un pericol”.

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!