Liviu Dragnea, un nou dosar penal

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 iulie 2016

Președintele PSD a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual.

Ancheta în acest caz a început în anul 2012, după ce procurorii au primit informații că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, ar fi cerut mită de la familiile care doreau urgentarea procedurilor de adopție în cazul copiilor instituționalizați. În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în funcție două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Conform DNA, Adriana Botorogeanu era încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, în condițiile în care ea figura și ca salariat în cadrul unei societăți comerciale din Alexandria. De asemenea, Anisa Niculina Stoica era încadrată, din anul 2006, în funcția de referent la Serviciul administrativ din DGASPC Teleorman. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna din activitățile înscrise în contractul de muncă semnat cu DGASPC Teleorman timp de peste un an, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman. Ele și-au primit în schimb salariile de la DGASPC Teleorman.

În perioada 2008-2012, Liviu Dragnea a deținut funcția de președinte al PSD Teleorman și pe cea de președinte al Consiliului Județean Teleorman. El a fost deja condamnat definitiv într-un alt dosar instrumentat de DNA, în care a primit doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului pentru fraudarea scrutinului din vara anului 2012.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!