Locul 7, departe de adevăr

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 4 septembrie 2015

595 nationalaSelecţionerul Anghel Iordănescu a spus că locul 7 ocupat în prezent de echipa naţională în clasamentul FIFA nu reflectă situaţia exactă a fotbalului românesc având în vedere problemele financiare cu care se confruntă cluburile din Liga I.

„Pe undeva, chiar dacă suntem pe locul 7 în clasamentul FIFA, eu consider că acesta nu reflectă situaţia exactă a fotbalului românesc. Sunt şapte cluburi în insolvenţă, sunt jucători care nu sunt plătiţi cu lunile şi care uneori nu au ce să pună pe masă acasă”, a spus Iordănescu.

„În momentul de faţă avem 18 jucători convocaţi din străinătate. Niciodată nu a fost o diferenţă aşa de mare între cei care evoluează în străinătate şi cei din campionatul intern. Staful tehnic al naţionalei a avut săptămâni grele înaintea dublei cu Ungaria şi Grecia deoarece faţă de lotul de la partida cu Irlanda de Nord acum lipsesc nouă jucători, importanţi şi foarte importanţi. Iar în locul lor am convocat şapte care nu prea au fost pe la echipa naţionale, printre ei fiind şi trei debutanţi. Una dintre cauzele problemelor cu selecţia este legată de situaţia financiară, dar şi sportivă, cu care se confruntă cluburile noastre. Şi mă refer aici şi la non-performanţa din cupele europene. Eu regret că nici Astra şi nici Steaua nu au reuşit să meargă mai departe în Liga Europa”, a afirmat Iordănescu.

El a adăugat că nici fotbaliştii români din străinătate nu excelează la cluburile lor. „Din lotul de 25 de jucători din lotul de la meciul cu Irlanda de Nord, la un moment dat aveam nouă care nu aveau contracte. E greu să accepţi că o echipă naţională are în componenţă jucători care nu au angajamente. De asemenea, dintre cei care joacă în străinătate foarte puţini activează la cluburi importante. Sunt doar două-trei excepţii. Cu ani în urmă aveam jucători care evoluau la echipe mari. Acum avem jucători care sunt rezerve la echipe mici de afară. Eu sunt încrezător şi ştiu că fotbalul românesc, în ciuda faptului că acum trece printr-o situaţie mai specială, trebuie să se califice la Campionatul European”, a precizat antrenorul.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!