Locuri de parcare pentru invalizi, protejate cu holograme

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 8 octombrie 2015

hologramaMai mult de 30% dintre şoferii ruşi preferă să parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilităţi decât să caute un loc undeva mai departe de intrarea în magazine.

Un Mall din Moscova, alături de organizaţia non-profit Dislife au avut o iniţiativă foarte bună, implementând un sistem care să îi ţină departe pe cei care parcau neregulamentar, cu ajutorul unor tehnologii avansată care implică camere video şi proiecţia unei holograme.

Atunci când o maşină doreşte să intre în locul de parcare rezervat, o cameră video scanează parbrizul pentru a verifica permisul special de parcare. Dacă acesta nu există, un video proiector este pornit şi redă imaginea unui bărbat într-un scaun cu rotile. Un sistem audio redă vocea acestuia, mesajul fiind îndeajuns de puternic pentru a descuraja parcarea neregulamentară. Cel mai interesant aspect al tehologiei este modul în care proiecţia funcţionează, întrucât nu foloseşte un ecran fizic.

Dislife a apelat la pulverizarea de picături minuscule de apă, care sunt invizibile ochiului uman în mod normal, însă sunt destul de dense pentru a putea afişa o proiecţie. Sistemul este automat şi nu porneşte atunci când persoanele autorizate parchează pe locul respectiv.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!