Logodnicul meu pakistanez!

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 12 mai 2016

Londra_Viorica Gaburea si Khan

O moldoveancă și-a găsit fericirea în sânul unei familii de pakistanezi. Viorica Gaburea are 29 de ani și a plecat din România acum șase luni, după ce s-a împrietenit pe Facebook cu un tânăr pakistanez. Acum este foarte mulțumită de acest lucru și crede că e cea mai bună alegere din viața ei.

Viorica este originară din Republica Moldova, dar are și cetățenie română. După ce a divorțat de primul soț, s-a împrietenit virtual cu un tânăr care locuiește în Londra. „Am vorbit cu el mai multe luni pe internet și îmi spunea mereu să vin la Londra. Prima data am venit doar pentru o săptămână, ca un fel de excursie. L-am cunoscut aici și mi-am dat seama că este un om bun. După aceea, am venit definitiv. Pe 31 decembrie anul trecut am ajuns aici și am făcut Revelionul împreună”, ne-a spus Viorica.

 

Petrecere pentru cererea în căsătorie

Londra_Viorica Gaburea si Khan1

„După tradiția și obiceiurile lor, un bărbat nu are voie să trăiască cu o femeie fără o cununie religioasă, așa că imediat ce am venit a avut loc o ceremonie în care m-a cerut în căsătorie, am făcut schimb de verighete și am petrecut la un restaurant. A fost petrecere între rude și prieteni cu doar 30 de invitați. M-am simțit foarte bine în mijlocul lor și s-au purtat foarte frumos cu mine”, ne-a povestit Viorica.

 

Khan, un partener impecabil!

Pe partenerul Vioricăi și viitorul soț al acestuia îl cheamă Mohamed Abid și are 31 de ani. „Când eram în România, am citit mai multe povești despre românce care s-au căsătorit cu musulmani și au avut de suferit și chiar am avut ceva emoții la început. Acum, însă, vreau să vă spun că este mai mult decât am sperat. Khan se poartă foarte frumos cu mine, este foarte atent și politicos. Ne înțelegem perfect, chiar dacă facem parte din două lumi diferite”, spune Viorica.

 

Șicanați din cauza vizei

Românii din UK știu că pentru bărbații pakistanezi sau indieni căsătoria cu o femeie din UE reprezintă o oportunitate de a îmbina utilul cu plăcutul, pentru că astfel nu mai au dureri de cap din cauza vizei necesare.

„Am auzit o mulțime de comentarii răutăcioase pe această temă, dar vreau să vă spun că prietenia mea cu Khan nu are nicio legătură cu viza acestuia. Chiar am stat de vorbă cu el și mi-a spus că nici nu vrea să profite de această oportunitate legală. Eu am insistat și i-am spus că dacă îl pot ajuta, de ce nu? Însă nu a vrut să audă de asta”, ne-a spus Viorica.

Aceasta ne-a mai spus că se va căsători legal cu Khan în această vară, atunci când își va aduce aici și copilul din prima căsătorie. „Chiar el a insistat și m-a îndemnat să-mi aduc copilul aici cât mai repede, pentru că și-a dat seama că așa voi fi complet fericită”, ne-a declarat Viorica.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!