Londra, 13 decembrie: Proconsul (în)cântă în scop caritabil

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Evenimente românești pe data 28 noiembrie 2015

copii2

Îi admirați pe cei de la Proconsul? Vă plac versurile lor? Și vreți să îi auziți și să îi vedeți live? Ei bine, dacă cel puțin unul dintre răspunsuri este afirmativ, atunci sunteți invitați, duminică, 13 decembrie, la ora 19.00, la restaurantul românesc Crystals of London la un concert caritabil susținut de bine-cunoscuta trupă românească.

Prețul biletului este de 30 de lire, iar cei care vor să fie prezenți la eveniment pot procura biletele online accesând pagina de facebook Diaspora din Londra Oficial.

Toți banii strânși în urma concertului vor merge către achiziționarea unor locuințe pentru patru familii nevoiașe din Iași care trăiesc acum într-o hală dezafectată din gara orașului.

În spatele acestui proiect de suflet se află câțiva români a căror premisă este… „Puținul meu poate fi averea altuia”. Mai multe detalii despre cum, când și mai ales de ce a pornit acest proiect ne oferă Alexandra Ioniță, purtătorul de cuvânt al grupului Diaspora din Londra Oficial.

 

Diaspora Românească: Care este scopul acestui grup și cum a pornit ideea de a ajuta oamenii care întâmpină dificultăți?

Alexandra Ioniță: Diaspora din Londra Oficial este un grup caritabil. Unul dintre colegii mei, Ciprian este numele lui, a văzut pentru prima dată acești 15 copii nevoiași din Iași, pentru că merge destul de des în țară. Și astfel am început să strângem pachete de la oameni. Haine, încălțăminte, dulciuri, ce a putut fiecare să doneze și le-am trimis în țară prin intermediul firmei Eastline. Fiecare a donat ceea ce a putut. De la jucării până la alimente, haine. Ne-am axat pe Iași pentru că Ciprian s-a întâlnit cu acești copii, unul dintre ei are și o problemă medicală și a fost cazul care ne-a atras atenția cel mai mult. Însă toate cazurile sunt pe pagina Diaspora din Londra Oficial, totul a fost transparent și la vedere, toate donațiile care s-au făcut au fost fotografiate și puse pe grup, cu adresele familiilor. Totul este la vedere și se poate vedea pe grup.

 

D.R.: Proiectul… este unul nou?

A.I.: Nu, este mai vechi. Unii dintre noi am făcut parte din Operațiunea PI-ul. Operațiune destul de cunoscută într-un fel. Obișnuiam să punem acele cutii în magazine și să îndemnăm oamenii să aibă fiecare acasă câte o pușculiță în care să strângă acei mărunți cărora nu le dăm foarte mare importanță majoritatea dintre noi. Iar la sfârșitul lunii ne strângeam și donam banii strânși… idee pe care am preluat-o și în grupul nou. S-au strâns sume impresionante… cel mai mult s-au strâns 1.350 de lire. A fost ceva fenomenal. Au fost kilograme de monede de 1 și de 2 Pi. Un băiețel bolnav de leucemie a fost primul caz ajutat de noi. După care a fost o tânără care a fost lovită de un camion și căreia i s-a amputat un picior. A fost un caz care a avut loc aici și a fost destul de mediatizat.

 

D.R.: Ce ne poți spune despre concert și despre cazurile celor patru familii din Iași?

A.I.: Concertul va avea loc pe 13 decembrie, într-o zi de duminică, la restaurantul românesc Crystals of London. Biletele sunt deja în vânzare, 30 de lire este prețul unui bilet. Am menționat de la început că toți banii strânși în urma vânzării de bilete vor merge exclusiv către acele familii. Sunt patru familii. Sperăm să strângem cât mai mulți bani pentru a cumpăra două case pentru acești oameni. Este o haltă din gara Iași, care arată cam cât o cameră, nu este încălzită, nu are nimic și aici locuiesc patru familii cu 15 copii. Toți copiii merg la școală, lucru care ne-a impresionat cel mai mult. A fost detaliul care ne-a atras atenția. Colegul nostru Ciprian i-a întrebat ce îi motivează să meargă la școală. Iar răspunsul lor a fost… că vor să scape de sărăcie. A fost lucru care ne-a impulsionat să îi ajutăm. Unul dintre colaboratorii noștri ne-a dat ideea că cea mai bună variantă prin care am putea să îi ajutăm concret ar fi să organizăm un eveniment-concert. La care lumea să vină, să se simtă bine și să și doneze. Și așa, prin intermediul unei românce care este prietenă de familie cu cei de la Proconsul, am reușit să organizăm evenimentul. Ea a luat legătura cu ei, oamenii au fost foarte receptivi, pentru că deja desfășurau campania Un om mai bun și au acceptat imediat. Lucrurile s-au întâmplat foarte repede.

Londra_Proconsul_concert caritate—————————————

„Noi i-am numit pe cei de la Proconsul Ambasadorii carității. Ei vor lua banii, îi vom număra în public la sfârșitul concertului, se va anunța suma, iar Proconsul și un reprezentant al Diasporei din Londra vor merge împreună în țară și vor cumpăra locuințe. Un cămin decent pe care acei copiii să îl numească acasă. Este un proiect de suflet, la care ținem cu toții foarte mult. Totul a început cu PI-ul și noi ne-am dedicat și am crezut în Operațiunea PI-ul, tocmai de aceea o continuăm și acum. A fost un proiect reușit. Cred că dacă ne-am strânge cât mai mulți să facem acest lucru, ar fi ceva extraordinar.”

Alexandra Ioniță, purtătorul de cuvânt al grupului Diaspora din Londra Oficial

—————————————

 

D.R.: Câte persoane sunt în spatele acestui proiect?

A.I.: În total, suntem în jur de 20 de persoane. Fiecare are atribuțiile lui, unii fac afișe, alții le împart. Organizăm tot felul de licitații caritabile, de exemplu am primit de la o prietenă foarte apropiată grupului patru CD-uri semnate Mărgineanu pe care le-am scos la licitație și am avut un succes extraordinar. S-au vândut cu aproximativ 400 de lire în condițiile în care licitația a început de la 5 lire. Suntem oameni simpli, fiecare avem copii, familii, joburi full time, dar încercăm ca după muncă sau sâmbăta și duminica să alocăm câteva ore unui scop caritabil.

 

D.R.: Ce vă determină să faceți astfel de lucruri?

A.I.: Am început cu cazurile din România pentru că știm cu toții cât este de greu acolo și am pornit crezând că stă în putința noastră să îi ajutăm și pe cei care întâmpină dificultăți. Este o vorbă: „Puținul meu este averea altuia”. Pe principiul acesta mergem.

 

D.R.: Cum vă imaginați ziua de 13 decembrie?

A.I.: Ne dorim să fie un succes ziua de 13 decembrie și aceasta va fi cea mai mare motivație de a continua și de a face lucruri din ce în ce mai mari. A fost o provocare acest concert pentru noi pentru că până acum noi ne adunam doar cu pușculițele. Acum așteptăm în jur de 300 de oameni și dacă va fi o reușită, atunci nu ne rămâne decât să continuăm.

 

D.R.: Un mesaj pentru românii care vor să vină la concert?

A.I.: Biletele se pot cumpăra online. Diaspora din Londra Oficial are toate detaliile referitoare la concert. Vom pune afișe în magazinele românești, acolo vor găsi și numerele de telefon ale organizatorilor pentru că nu toată lumea are acces online. Așteptăm cât mai multă lume și chiar ne dorim să le oferim un cămin acestor copii, pentru că până la urmă orice copil merită să aibă o casă.

 

Program

Ora 12:45 – Cafeneaua Oamenilor de afaceri, Ediția a 4-a (Eveniment organizat de Ziarul Românesc Weekly), care va include:

  • Expoziție cu vânzare, tablouri semnate de Bianca Pirlog & Adina Dragoi, 30, respectiv 100% din încasări vor fi donate cauzei.
  • Prezentare de modă – colecția de primăvară-vară a româncei Cristina Ghivnici, 20% din încasări vor fi donate cauzei.
  • Surprize și licitații.

Ora 19:00 – Concert PROCONSUL & JerryCo

Ora 21:00 – Meet and greet!

Atenție: 10 bilete VIP vor fi scoase la vanzare, iar fanii pot petrece o oră în compania artiștilor, după concert.

 

Donații

Nu poți veni pe 13 decembrie la Crystals of London dar îți dorești să ajuți aceste familii?

Atunci poți dona aici (detalii bancare):

  • sort code: 20-29-81
  • account number: 73531902
  • nume cont „Donatii-daruieste un pic de fericire”

Paypal: daruieste_fericire@yahoo.co.uk

Nu ești în UK, te afli în România sau în oricare altă țară, iar poveștile copiilor nu te-au lăsat indiferent?

Poți dărui din orice colț al lumii! Fundația „Mereu aproape” vă pune la dispozitie următoarele conturi, în euro și lei:

  • Euro: RO31BRDE450SV23761534500
  • Lire: RO69BRDE450SV42519604500
  • RON: RO63BRDE450SV23761534500
  • SWIFT BRDE ROBU

Cu mențiunea „Comunitatea din Iași”.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!