Londra, amenintata de inundatii

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 13 februarie 2014

Londra se afla sub amenintarea inundatiilor, dar administratia sa locala are capacitatea sa previna eventualele daune provocate de precipitatii, au sustinut consilierii locali si edilul sef al capitalei, conservatorul Boris Johnson, citati in editiile din 12 februarie ale celor mai importante publicatii londoneze.

Fortele de interventie in caz de inundatii ale metropolei sunt „cat se poate de pregatite” pentru orice eventualitate, a dat asigurari Primarul General al Londrei, dupa o intrunire de urgenta care a avut loc in noaptea de marti spre miercuri si la care au luat parte reprezentantii politiei, ai unitatilor de pompieri si consilierii locali.

Autoritatile au emis 14 alerte de inundatii pe o distanta de aproximativ 10 mile de-a lungul cursului fluviului Tamisa, in amonte de capitala Marii Britanii. Localitatile Datchet si Wraysbury dispuse la vest de Londra au suferit cele mai grave consecinte de pe urma furiei apelor.

Agentia de Mediu din Regatul Unit a confirmat ca daca precipitatiile vor continua, iarna din acest an ar putea deveni cea mai ploioasa din ultimii 250 de ani. Peste 300 de proprietati de pe malurile Tamisei au fost afectate de extinderea apelor si alte 2.500 se afla inca in stare de risc, au informat reprezentantii aceleiasi institutii. Aproximativ 470 de sosele au fost de asemenea inundate in districtul Surrey, aflat in sud-vestul metropolei londoneze. Echipajele de pompieri au evacuat circa 150 de persoane care locuiau in zona, in ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul capitalei nu se intrevede necesitatea unor masuri severe de interventie in vederea evacuarii locuitorilor metropolei, au precizat surse din interiorul primariei londoneze, citati de Evening Standard.

Meteorologii avertizeaza insa ca precipitatiile vor continua in urmatoarele zile, in conditiile in care nivelurile raurilor sunt ridicate si solul este supra-saturat din punct de vedere al regimului hidrologic.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!