Londra, cea mai populară destinație pentru vacanța de sărbători

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 ianuarie 2016

London skyline

Românii au călătorit mai mult în vacanţa de iarnă din 2015, numărul biletelor de avion rezervate dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui studiu al agenţiei de turism online eSKY.ro, scrie zf.ro.

Peste 35% dintre români au revenit în ţară pentru a-şi petrece Sărbătorile. Pe de altă parte, 64,70% dintre români au călătorit în afara ţării, în marile oraşe europene, în destinaţii exotice sau pe alte continente.

Printre cei care au ales să călătorească de Sărbători în afara ţării, cea mai populară destinaţie este Londra, oraşul care a condus clasamentul şi anul trecut. Pe locul doi se situează Roma, cu o urcare de trei poziţii faţă de anul precedent, urmat de Milano, pe locul trei. Top zece cele mai populare destinaţii este completat de Madrid (urcare de două locuri faţă de 2014), Bruxelles (cu o scădere de trei locuri în preferinţele românilor), Paris (două poziţii mai jos), Bologna (nou în clasament), Dublin (acelaşi loc opt, ca şi anul trecut), Veneţia (nou în clasament) şi Dortmund (scădere de un loc).

Clasamentul pe ţări este condus de Italia (25,43%), cu oraşe precum Bologna, Veneţia, Napoli, Pisa, Catania, Bari, Florenţa şi Verona. A doua ţară populară pentru călătoriile din această perioadă este Marea Britanie (22,31%), şi ale sale oraşe precum Liverpool, Manchester şi Glasgow, urmată de Germania şi Spania, la egalitate (9,46%), plus Franţa (5,11%) şi Belgia (4,45%), conform aceluiaşi studiu.

Peste 94% dintre românii care au călătorit în afara ţării au ales destinaţii europene pentru această vacanţa de iarnă. Cu toate acestea, românii au ales în proporţie de 3,58% şi destinaţiile exotice din Asia, precum Dubai (Emiratele Arabe Unite), Tel Aviv (Israel), Bangkok (Thailanda), Puerto Princesa (Filipine), Hong Kong (Hong Kong) şi Kochi (India).

Recordul pentru cele mai scumpe bilete de avion revin celor doi călători care şi-au petrecut vacanţele în Mexico City (Mexic), respectiv Phnom Penh (Cambodgia). Pentru prima călătorie s-a achitat suma de 1.147 euro, în timp ce pentru a doua, de 1.141 euro. La polul opus, cel mai ieftin bilet, în valoare de 44 euro, a fost rezervat de un călător ce se va relaxa în Bratislava (Slovacia) de Sărbători.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!