Londra, cel mai puternic centru financiar din lume

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 octombrie 2015

Londra a redevenit principalul centru financiar mondial, devansând New York-ul, ca urmare a victoriei clare în alegerile din acest an a Partidului Conservator britanic, potrivit unui sondaj în rândul profesioniştilor din sectorul de profil, publicat miercuri, relatează Reuters.

Sondajul online, care a inclus intervievarea a peste 2.000 de persoane, a rezultat într-un clasament pentru 84 de oraşe din întreaga lume, în funcţie de mediul de afaceri, infrastructură, calitatea forţei de muncă şi dezvoltarea sectorului financiar.

Londra, care a deţinut poziţia de lider din timp de şapte ani, în sondajul efectuat de două ori pe an, a pierdut anul trecut primul loc, în favoarea New York-ului.

Triumful neaşteptat al Partidului Conservator în alegerile generale din luna mai a contribuit la recuperarea terenului pierdut de Londra în favoarea oraşului New York, a explicat compania de cercetare Z/Yen, care a publicat studiul.

Înainte de scrutinul din primăvară, majoritatea sondajelor de opinie indicau un rezultat indecis al alegerilor din Marea Britanie şi o perioadă de instabilitate politică şi economică.

Londra a redevenit lider mondial chiar dacă băncile HSBC şi Standard Chartered analizează dacă să îşi transfere sediile centrale din capitala britanică, din cauza unei taxe pe profiturile băncilor impusă de guvern şi a incertitudinilor referitoare la rezultatul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Londra s-a plasat pe primul loc la toate categoriile, urmată de New York. Hong Kong, Singapore şi Tokyo s-au plasat pe locurile trei, patru şi cinci. În top 10 se mai află Toronto, San Francisco şi Washington DC.

Singurul oraş european care se mai află între cele mai mari 10 centre financiare din lume este Zurich, în timp ce Frankfurt este al doilea cel mai bine plasat oraş european din UE, pe locul 14.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!