Londra, destinaţia ideală pentru imigranţii din întreaga lume

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 6 octombrie 2014

Londra este cel mai dorit loc pentru a trăi și a munci pe mapamond de către români, portughezi, jamaicani, israelieni, dar şi de locuitorii insulelor Barbados, se susţine într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail in 6 octombrie.

Capitala Marii Britanii a ajuns să fie mai apreciată decât New York şi Paris printre oamenii  din întreaga lume care visează să ia calea emigrării, conform unui sondaj de opinie recent care a analizat preferinţele locuitorilor planetei în materie de imigrare.

Studiul realizat de compania de cercetări sociologice Boston Consulting Group a intervievat 203.756 de persoane întrebându-le unde le-ar plăcea să-şi ducă viaţa. Rezultatele cercetării au dus la concluzia că 1 din 6 respondenţi ar prefera metropola de pe Tamisa. Marea Britanie se află pe a doua poziţie printre destinaţiile alese de cei peste 200.000 de subiecţi, în timp ce pe primul loc se află SUA. Canada este a treia în ordinea preferinţelor.

Sondajul a mai arătat că Franţa şi Olanda sunt ţările preferate pentru cetăţenii europeni.

Locuitorii Regatului Unit sunt mai puţin dispuşi să plece în străinătate în căutarea unui loc de muncă, în comparaţie cu ceilalţi locuitori ai planetei. Doi din fiecare trei oameni din lume visează să trăiască într-o altă ţară decât cea în care s-au născut, în timp ce doar doi din cinci britanici şi-ar dori acest lucru. Aceştia ar alege să plece în SUA, Canada, Germania, Australia sau Franţa.

Instabilitatea politică şi sărăcia constituie principalele motivaţii care îi determină pe oameni să migreze, a mai stabilit acelaşi studiu.

Sondajul efectuat de analiştii Boston Consulting Group a cuprins 189 de state la solicitarea totaljobs.com şi peste 150 de website-uri specializate în recrutarea forţei de muncă din întreaga lume.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!