Londra „încinge” preţurile locuinţelor din întreaga ţară

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 1 octombrie 2014

Costurile ridicate ale imobilelor din Londra favorizează continuarea creşterii preţurilor caselor din întreaga Marea Britanie, rezultă din ultimul studiu al Land Registry, instituţia guvernamentală responsabilă cu evidenţele funciare pe teritoriul Regatului Unit.

Rata anuală de creştere a prețului locuinţelor din Anglia şi Ţara Galilor a ajuns la 8,4% în luna august, acesta fiind cel mai mare procent înregistrat în acest domeniu în ultimii şapte ani, au anunţat cei de la Land Registry, citaţi de BBC News, în 26 septembrie. Valoarea medie a unei case a fost mai mare cu 1% în luna trecută faţă de intervalul 1-31 iulie, susţin aceleaşi surse. Valorile imobiliare au înregistrat, însă, scăderi în anumite zone situate chiar în apropierea capitalei britanice, ca Windsor sau Maidenhead, atrag atenţia analiştii.

Valoarea medie la care poate fi cumpărată o casă în Anglia sau în Ţara Galilor este acum de 177.824 de lire sterline, faţă de maximul de 181.383 înregistrat în noiembrie 2007.

Preţurile caselor au crescut în ultimul an cu 21% în Londra. Cea mai scăzută rată de creştere a fost în nord-estul Angliei, unde locuinţele sunt doar cu 3% mai scumpe decât în urmă cu un an.

„Unele zone din Anglia se confruntă cu o îngrijorătoare supra-evaluare a valorii spaţiilor de locuit. În acelaşi timp însă, există regiuni în care nu se manifestă niciun fel de evoluţie a preţurilor pe piaţa imobiliară, în timp ce în alte arii preţurile scad”, a comentat  Jonathan Samuels, manager executiv la compania imobiliară Dragonfly Property Finance.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!