Londra, loc de întâlnire pentru antreprenorii români

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 25 mai 2015

Londra_Antreprenori cu zambet-1

Zeci de oameni de afaceri din România au venit la Londra pentru a se întâlni cu cei mai de succes antreprenori români care au reușit pe tărâmul Regatului Unit. Ei au discutat despre modelele de business britanice sau au încercat să încheie parteneriate în cadrul conferinței „Romanian Business without Borders”. Evenimentul s-a desfășurat la Londra, în 15 și 16 mai, la sediul Institutului Cultural Român (ICR), în organizarea companiei Garajul de PR din Timișoara. Întâlnirea a avut loc cu sprijinul Ambasadei României la Londra.

 

Modelul de business britanic

Peste 60 de antreprenori din România și din Marea Britanie și-au dat întâlnire la ICR Londra vineri, 15 mai, și sâmbătă, 16 mai. Cei care conduc propriile afaceri înregistrate în România s-au conectat atât cu conaționali de-ai lor ajunși antreprenori în Regatul Unit, cât și cu oameni de business de altă naționalitate de pe teritoriul britanic. „Astfel au fost identificate oportunități de creștere, dezvoltare și investiție. Scopul proiectului, acela de a crea conexiuni între antreprenori, potențiali investitori și oficialități, de a contura și întâmpina noi direcții de business, a fost atins”, ne-a declarat Ioana Șelner, reprezentanta companiei organizatoare, Garajul de PR.

————————————–

„Antreprenorii români își validează în Londra ideile și modelele de lucru care au funcționat în România. Iar evenimentul Garajului de PR permite recunoașterea și împărtășirea de experiențe între acești antreprenori care deja au inițiative și au obținut succesul. Prin incubatoarele și acceleratoarele londoneze, aceste inițiative se pot lansa global.”

Victor Dornescu, co-fondator Rinf

————————————–

Emi Gal (CEO Brainient), George Bețianu (businessman UK), Mihaela Cârmaciu (director consult Medical Consult Ltd), Dragoș Teglaș (director artistic «13 Shades of Romania») sau Viorel Răducănescu (businessman UK) au fost câțiva dintre vorbitorii care s-au adresat audienței. Ei s-au referit la noile tendințe din mediul de afaceri și au povestit antreprenorilor din România cum și-au construit afaceri de succes în Marea Britanie.

Dintre oamenii de afaceri care își desfășoară activitatea în România au luat cuvântul Laszlo Pacso și Josef Dunne, Co-Founder/CEO Babelverse. A fost prezent printre vorbitori și Samet Ensar, managing partner, originar din Turcia.

Fiecare antreprenor prezent a avut ocazia să își prezinte afacerea, să afle informații noi de pe piața internațională și să socializeze în cadrul unor cocktail-business-uri, în cele două zile ale întâlnirii..

————————————–

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la acest eveniment de business networking, unde am cunoscut tineri români și britanici care își conduc firmele cu talent, entuziasm și curaj. Felicitări echipei care a organizat acest eveniment cu multă pasiune, naturalețe și mult, mult zâmbet!”

Mihaela Cârmaciu, director al Consult Medical UK Ltd & membru în conducerea Societății Medicale Române în UK

————————————–

 

Afaceri fără frontiere

Londra_Antreprenori cu zambet-2 - Copy

Evenimentul „Romanian Business without Borders”, organizat la Londra de Garajul de PR, este parte a conceptului „Antreprenor cu zâmbet”. Acesta își propune să aducă în prim-plan tinerii afaceriști români, care sunt «open-mind», care știu să zâmbească, să construiască și relații umane dincolo de «armura» de business, susține Ioana Șelner, CEO al companiei Garajul de PR. „«Antreprenor cu zâmbet» este pentru cei care își doresc să se dezvolte, să învețe de la ceilalți, cei care aparțin noii generații, care vor să schimbe percepții și mentalități, pentru cei care sunt ambițioși, siguri pe ei și care gândesc mare. «Antreprenor cu zâmbet» este pentru cei care știu să aducă valoare prin ceea ce fac, pentru cei care sunt deschiși la oportunități, pentru cei care nu se împiedică în invidii, frustrări, pesimism sau stereotipii (caracteristicile oamenilor limitați)”, adaugă aceasta.

————————————–

„Conferința asta a fost ceea ce trebuie: atât de naturală, amicală și cu impact. S-a legat bine!”

Tedy Necula, director de creaţie The Handicapped

————————————–

Ioana Șelner crede că, în prezent, noii antreprenori sunt cartea de vizită a României, pe lângă bogățiile turistice ale țării noastre natale.

„«Antreprenor cu zâmbet» este un proiect internațional ambițios, dar știu că «cei care sunt destul de nebuni, încât să creadă că pot schimba lumea, sunt cei care o și schimbă». În culise a fost foarte multă muncă, dar când am ridicat cortina și am văzut zâmbetul antreprenorilor prezenți, am știut că e începutul unei povești frumoase. S-au legat foarte multe colaborări la Londra, iar cei prezenți au fost încântați de oamenii pe care i-au întâlnit acolo. De-a lungul timpului, am învățat să lupt pentru visul meu, iar acum îmi doresc să fac asta și pentru alții prin «Antreprenor cu zâmbet». De la Londra mergem la Viena, unde, în noiembrie, pregătim o nouă conferință”, ne-a mai spus Ioana Șelner – CEO Garajul de PR, organizator al evenimentului.

————————————–

„Cred că au participat la întâlnire circa 40 de antreprenori români cu afaceri în România. Eu am încercat să le vorbesc despre importanța implicării românilor din Marea Britanie în dezvoltarea unor proiecte turistice în România. În felul acesta am putea să trimitem mii de turiști în țara noastră natală, fapt care ar duce la crearea de locuri de muncă și la creșterea sectorului serviciilor acolo, în România. Le-am explicat că foarte mulți tineri români lucrează în prezent în serviciile ospitaliere, aici, în Regatul Unit. În timpul întâlnirii, am dezvoltat și un parteneriat cu unul dintre participanți în domeniul promovării pe internet.”

George Bețianu, businessman UK

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!