Londra: Ne vine ambasadorul?

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 iunie 2016

londra-ambasador-sorin-dan-mihalache

Dan Mihalache a primit aviz favorabil pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie pe 11 aprilie, însă abia miercurea aceasta preşedintele Iohannis l-a eliberat pe acesta din funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale.

Dan Mihalache, consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis, pleacă de la Cotroceni. Preşedintele României a semnat miercuri decretul de eliberare din funcție și de numire a lui ca ambasador în Marea Britanie.

Dan Mihalache este unul dintre consilierii prezidenţiali care a fost contestat de voci din societatea civilă, chiar de la cooptarea sa în echipa preşedintelui, odată cu preluarea mandatului de la Cotroceni. El a ocupat funcţia de şef al Cancelariei preşedintelui Klaus Iohannis.

Iată partea din comunicatul Administrației Prezidențiale care îl priveşte pe Dan Mihalache:

—————————————

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 8 iunie a.c., următoarele decrete: Decret pentru eliberarea din funcţia de Consilier Prezidenţial a domnului Sorin-Dan Mihalache; Decret privind acreditarea domnului Sorin-Dan Mihalache în calitatea de Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”.

—————————————

Fost consilier al premierului Adrian Năstase în perioada 2001-2004 şi fost deputat PSD, Dan Mihalache a îndeplinit în 2007 şi mandatul intermediar de europarlamentar. În anul 2009, Mihalache a intrat în PNL şi a devenit consilier al liderului Crin Antonescu. În 2011, Mihalache a devenit secretar general adjunct al PNL, funcţie pe care o părăseşte trei ani mai târziu, pentru un post la Palatul Cotroceni. În 2012 a ajuns secretar general adjunct în Guvernul Ponta, de unde a fost dat afară după ce a declarat că parteneriatul strategic al României cu Statele Unite ale Americii îl „lasă rece”. El a făcut parte din echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, iar după victoria acestuia a fost numit şef al cancelariei prezidenţiale. În octombrie anul trecut a apărut într-o serie de fotografii care îl înfăţişau dormind în timpul unei vizite a lui Iohannis la Belgrad, în sala de şedinţe în care delegaţia română aştepta finalul discuţiilor între şeful de stat şi omologul său sârb Tomislav Nikolic.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!