Londra: Primarul „de la miezul nopţii”

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 29 octombrie 2015

Dacă Boris Johnson, primarul Londrei, are zilele încărcate îndeplinind atribuţiile din fişa postului, a găsit o soluţie să fie prezent pe teren şi noaptea, prin intermediul unui primar de noapte, urmând exemplul unor oraşe din Olanda sau chiar al Parisului.

Primarul capitalei britanice vrea să vină în ajutorul vieţii de noapte din Londra, considerată în declin. O echipă specializată în clubbing se gândeşte la soluţii pentru păstrarea vieţii de noapte a oraşului, grupul de lucru fiind angajat de primarul Londrei.

Printre propunerile grupului se numără înfiinţarea unui post pentru un specialist, numit primar de noapte, scrie Fact Magazine. Specialistul ar trebui să întărească legăturile dintre baruri, cluburi, săli de concerte şi autorităţi, având ca sarcină să discute problemele legate de viaţa de noapte, cum ar fi poluarea sonoră, criminalitatea sau comportamentele anti-sociale.

Printre ideile avansate figurează şi îmbunătăţirea colaborării dintre administratorii şi proprietarii de clădiri. De exemplu, dacă un club se află în apropierea unor locuinţe, el trebuie să fie bine izolat fonic pentru a nu deranja vecinii. Dacă, dimpotrivă, un imobil se construieşte după deschiderea unui club sau a unei săli de concerte, locuinţele trebuie adaptate din punct de vedere fonic.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!