Londra, printre cele mai scumpe. Bucureşti, cea mai ieftină din Europa

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 13 octombrie 2015

Într-un top realizat de UBS al oraşelor de vizitat din Europa, pe criterii de costuri, cel mai ieftin a ieşit Bucureştiul. Londra destul de scumpă, iar Zurich-ul cel mai scump.

Calculele s-au bazat pe următoarele costuri pe care le-ar suporta două persoane: cazarea la un hotel bun, două cine la un restaurant, incluzând o sticlă de vin, un drum cu taxiul, două bilete pe transportul public, închiriatul unei maşini pe o zi, achiziţia unei cărţi de citit, un telefon internaţional, respectiv achiziţia unui timbru pentru a trimite o scrisoare prin poştă. Nu intră şi costul drumului până la destinaţie.

Ei bine, în Bucureşti toate costurile acestea însumează £172 şi este, de departe, cea mai ieftină destinaţie europeană. Chiar mai ieftină decât alte destinaţii internaţionale, precum Mumbai, Bangkok şi Manila, considerate ieftine. La polul opus, Zurich-ul, care este şi cel mai scump oraş din lume conform acestui top, te poate costa £693, în timp ce la Londra vorbim de £495.

Sofia, următoarea destinaţie ieftină din top, ar costa un cuplu £198, în timp ce la Budapesta, situată pe locul 4, costurile ar fi de £284.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!