Londra, tentantă ca şi piaţă de desfacere pentru antreprenorii din România

Articol publicat in sectiunea Afaceri românești, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, Poveşti româneşti pe data 11 februarie 2016

Londra_iutta-tudor tailor-firme romanesti

Dacă franciza românească de fast food sănătos „Salad Box” are planuri de a deschide o locaţie anul acesta la Londra, iată că şi alte afaceri dezvoltate în România au planuri similare, ne informează portalul wall-street.ro. Este vorba de doi jucători pe piaţa de fashion de lux din ţară: Iutta, respectiv Tudor Personal Tailor.

 

Iutta, concept românesc, îşi caută clienţi printre britanici

Genţi, pantofi şi accesorii din piele inspirate din folclorul românesc, promovate pe piaţa extrem de competitivă de la Londra. Iutta, creatorul acestor produse, le fabrică „manual în România şi le livrează internaţional”, după cum se arată pe site-ul iutta.ro.

Într-un interviu acordat de fondatoarea Iutta, Nicoleta Chirică, redacţiei wall-street.ro, românca este convinsă că simbolurile tradiţionale româneşti pot fi promovate la nivel internaţional: „Ia este deja purtată de multe vedete internaţionale şi cred că poate deveni un brand de ţară pe care să îl ducem mai departe şi să îl facem cunoscut în toată lumea”.

La jumătatea lunii februarie Iutta va participa la târgul londonez Pure London, fiind primul test faţă-în-faţă cu potenţialii clienţi britanici. Până acum, spune Nicoleta în interviu, s-au cheltuit câteva mii de euro pentru realizarea unei campanii online şi pe pregătirile pentru participarea la târgul de specialitate.

Chiar dacă abordarea publicului britanic a necesitat un studiu amănunţit, publicul ţintă nu este deloc diferit de cel din România: consumator de design şi produse de calitate, femeia care se respectă şi îşi doreşte un accesoriu personalizat.

Iutta a lansat deja o platformă online dedicată pieţii londoneze şi va derula o serie de campanii de promovare online şi în reviste de specialitate din Marea Britanie. Exerciţiul din Albion este important pentru dezvoltarea Iutta peste hotare, pentru că în funcţie de rezultatele de la Londra fondatoarea Chirică va stabili pe ce alte pieţe s-ar mai putea extinde.

Pe iutta.ro se face o prezentare pe scurt a brand-ului: „Iutta este un brand iconic de genţi, pantofi şi accesorii din piele cu un design folk contemporan. Creațiile noastre se inspiră din cultura tradițională și credinţe străvechi, traduse într-o manieră personală, exclusivă. Colecţiile capătă viaţă prin devotamentul şi pasiunea investite în fiecare produs, calităţi sinonime cu viziunea brandului.”

Interviul cu Nicoleta Chirică poate fi citit în întregime la adresa http://goo.gl/d8XPgL.

 

Business românesc la Londra: vestimentaţie masculină de lux la comandă

Într-un interviu acordat de Marius Dan, fondator şi managing partner la Tudor Personal Tailor, echipei wall-street.ro, acesta explică interesul pentru oraşele Londra, Berlin şi Viena, unde ar vrea să aibă o prezenţă fizică în următoarea perioadă, ca parte a strategiei de creştere a companiei acestuia. Motivul pentru care conducerea firmei s-a gândit la aceste capitale ar fi numărul ridicat de expaţi români deja prezenţi acolo, „în jur de 5.000-6.000 în fiecare dintre ele”.

Extinderea va fi făcută prin deschiderea unor magazine de tip „pop-up store”. Mai exact, cei de la Tudor Personal Tailor vor închiria spaţii în hoteluri de lux, pentru două săptămâni–o lună, pe care să le transforme în magazine de modă în care să-şi prezinte produsele.

Marius Dan declară pentru wall-street.ro:

—————————————

„Este un model de magazin pe care l-am văzut în Statele Unite. Astfel, clienţii vor putea vedea produsele, le vor putea încerca. Apoi, dacă le vor plăcea, îşi vor putea comanda produsele în magazinul nostru online. Dacă vom vedea o creştere a traficului online din aceste ţări şi dacă vom primi destule comenzi, într-un final vom deschide şi magazine fizice în aceste oraşe. Însă deschiderea unui magazin fizic costă mult, chiriile sunt foarte mari şi înainte de a face acest pas vrem să testăm”.

—————————————

Investiţia într-un magazin de tip pop-up va fi de circa 20-30.000 de euro, iar prima unitate care va fi deschisă va fi la Londra, în toamna acestui an.

Interviul cu Marius Dan poate fi citit în întregime la adresa: http://goo.gl/DCISjp

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!