Lord britanic, filmat cum se droghează

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 2 august 2015

uk_lordul-drogurilor

Lordul John Sewel, vicepreşedinte al Camerei Lorzilor din Marea Britanie, şi-a dat demisia zilele trecute, după ce The Sun a publicat o înregistrare video în care acesta apare petrecând pe jumătate îmbrăcat alături de două femei şi prizând un praf alb.

Lordul Sewel, parlamentar de rang înalt însărcinat cu aplicarea standardelor în Camera superioară a Parlamentului britanic, a fost acuzat că a recurs la prostituate şi că a consumat cocaină de către tabloidul The Sun on Sunday.

Bărbatul, căsătorit şi în vârstă de 69 de ani, apare prizând o pudră albă cu ajutorul unei bancnote de cinci lire sterline. Sewel nu a comentat imediat după incident.

Preşedinta Camerei Lorzilor, baroana Frances D’Souza, a anunţat că acest caz va fi transmis poliţiei, declarând:

—————————————

„Dezvăluirile de astăzi (duminică) despre comportamentul lordului Sewel sunt şocante şi inacceptabile în acelaşi timp. Lordul Sewel a demisionat în această (duminică) dimineaţă din funcţia de preşedinte al Comisiilor.”

Frances D’Souza

—————————————

„Aceste acuzaţii grave vor fi trimise comisarului Camerei Lorzilor pentru standarde şi Poliţiei Metropolitane pentru a fi investigate de urgenţă”, a adăugat ea.

În cazul în care va fi găsit vinovat de încălcarea codului de conduită, Sewel ar putea deveni primul membru al Camerei Lorzilor dat afară din Parlament în baza unor reglementări la a căror introducere a contribuit.

Sewel este auzit, în înregistrarea video, discutând despre indemnizaţia pe care o primeşte ca membru al Camerei Lorzilor. El le spune femeilor că aceasta „plăteşte pentru asta” câte £200 pe zi.

Parlamentarul laburist John Mann l-a îndemnat pe Sewel să se retragă din Camera Lorzilor imediat, pentru a se salva de la o „ruşine şi mai mare”. „El a fost preşedintele comisiei care ia decizii cu privire la disciplină. Era comisia sa”, a declarat Mann, care reprezintă Bassetlaw.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!