LPF achită datoriile Rapidului

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 24 iulie 2014

544 stadion giulestiConducerea LPF va opri 60.000 de euro din banii din drepturile TV la care are dreptul echipa din Giuleşti şi va achita direct datoria pe care FC Rapid o are către Asociaţia Pro Rapid. LPF a făcut acest demers pentru ca formaţia să revină la baza sportivă Pro Rapid, au declarat surse giuleştene.

Din cauza crizei financiare pe care o traversează, FC Rapid a acumulat datorii de aproximativ 28.000 de euro la chiria către Asociaţia Pro Rapid, restul reprezentând facturi la utilităţi.

Echipa nu s-a mai antrenat la Pro Rapid din luna mai a acestui an, iar conducerea şi ceilalţi angajaţi ai clubului Rapid au părăsit baza mutându-şi birourile pe care le aveau la Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, din cauza sistării utilităţilor la bază.

Conducerea clubului a luat în mai multe rânduri legătura cu reprezentantul Asociaţiei Pro Rapid, Ion Taban, vicepreşedinte şi la Ana Holding, dar acesta nu a acceptat întoarcerea echipei până la plata integrală a datoriilor.

La începutul săptămânii, ca urmare a unei solicitări a oficialilor rapidişti, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal l-a contactat pe Ion Taban, şi acesta a acceptat ca lotul condus de Marian Rada să revină la Pro Rapid. LPF a promis că va vira în contul Asociaţiei Pro Rapid suma de 60.000 de euro din banii pe care FC Rapid îi are de încasat din drepturile TV, ducând astfel la stingerea litigiului şi la întoarcerea giuleştenilor la baza pe care o cunosc.

Singura întrebare este legată de prezenţa în Liga I a unei echipe care nu este capabilă să plătească utilităţile, când se ştie cât de dure au fost condiţiile de obţinere a dreptului de a juca.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!