LPF atacă FRF în cazul lui Mureșan

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 21 noiembrie 2014

559 iorgulescu

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a decis anularea suspendării de 16 etape care îi fusese acordată lui Gabi Mureşan pentru lovirea cu cotul a stelistului Rusescu. Mijlocaşul de la ASA Târgu Mureş primise această pedeapsă din partea Comisiei de Disciplină a FRF.

Iar conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal nu a stat pe gânduri și a luat atitudine împotriva comisiilor care aparţin de FRF şi la care forul condus de Gino Iorgulescu a renunţat la începutul sezonului.

„LPF se declară împotriva unor decizii care, dincolo de adevărul din teren, încep să bulverseze ierarhii şi percepţia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca odată să fii grav vinovat, iar pentru aceeaşi faptă, altă dată să fii complet absolvit de vreo vină. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Şi pentru că avem cunoştinţă despre astfel de practici, am renunţat la aceste comisii. Pentru că nu am crezut că vom reuşi să găsim 15 oameni bine pregătiţi şi, mai ales, integri în judecarea unor astfel de cazuri”, se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Liga condusă de Gino Iorgulescu este extrem de critică la adresa membrilor celor două comisii care au dat două hotărâri care se contrazic. „Un fotbalist de echipă naţională a fost grav mutilat, iar trei judecători din zece au decis că nu s-a întâmplat nimic, practic, nimic. Alţi şapte au aplicat cea mai dură sancţiune din jurisprudenţa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale pentru Liga I. Ştim, poate că adevărul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne întrebăm: ce trebuie să se întâmple, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie să poată aplica o sancţiune?”, aceasta este întrebarea pe care o pun cei de la Ligă și cu care se încheie și comunicatul de presă aferent.

Decizia a fost aspru criticată și de conducerea Stelei. Valeriu Argăseală ceruse pauză de o zi pentru a vedea dacă se va merge mai departe la TAS pentru pedepsirea mijlocaşului de la AS Târgu Mureş. Steaua a renunţat să se adreseze forului internaţional din Elveţia. În schimb, văzând că poate să scape fără pedepse, conducerea ASA Târgu Mureş a decis să meargă la TAS pentru a anula decizia suspendării lui N’Doye cu șase etape. 

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!