LPF va limita jucătorii extracomunitari

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 13 februarie 2015

569 liga 1

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că fotbaliştii din afara spațiului european care vin să joace în Liga I „trebuie să aibă puţină calitate”, fără însă să detalieze foarte mult ce înseamnă asta. El a mai precizat că limitarea jucătorilor extracomunitari va ajuta echipa naţională a României.

„Am discutat cu Franco Baresi şi mi-a spus că aceeaşi problemă o au şi ei în campionatul italian cu jucătorii extracomunitari. Şi amândoi suntem de părere că fotbaliştii care vin din ţări extracomunitare trebuie să aibă puţină calitate. Noi ne-am limitat la trei selecţii la loturile naţionale, nu cerem prezenţa în 75% din meciurile din ultimul an cum se cere în Anglia de exemplu. Încercăm să facem paşi mici, dar benefici fotbalului românesc. A fost vreun jucător convocat la naţionala Braziliei şi care a venit în România? Nu. Noi luăm brazilienii de mâna a doua, pe cei de la naţională îi iau cluburile din campionatele puternice care îi pot plăti. Noi impunem această regulă pentru a avea mai mulţi români care să poată fi selectaţi la echipa noastră naţională”, a anunțat Iorgulescu.

Adunarea Generală a LPF a adoptat, la 27 ianuarie, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără cel puţin trei selecţii la echipele naţionale.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!