Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români din Marea Britanie 2014

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 17 septembrie 2014

Londra_Liga Studentilor_LSRS_Mentorat_ambasada2

La început de an universitar, comunitatea românească din Marea Britanie continuă tradiţia anuală a Conferinţei Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie (CSPCR UK 2014), o iniţiativă comună a Ligii Studenților Români din Străinătate (Filiala Marea Britanie) şi Ambasadei României, ce are drept obiectiv crearea de legături între studenţii, cercetătorii şi profesorii români din Regatul Unit, precum şi dezbaterea unor teme de interes relevante acestei comunități.

CSPCR UK 2014 va avea loc în data de 11 octombrie la Firth Court, University of Sheffield, începând cu ora 11.

CSPCR UK reprezintă o inițiativă ce își propune să aducă împreună comunitatea academică românească de pe teritoriul Regatului Unit cu scopul de a realiza un cadru pentru schimbul de idei și experiențe ce pot crea parteneriate sociale în vederea dezvoltării acestei comunități. De asemenea, ne propunem să încurajăm și să promovăm excelența academică pentru a crea o imagine pozitivă a României în Marea Britanie.

Pentru a marca rezultatele, tema de anul acesta este: Building our place in Europe – the 7 year milestone within the EU.

Evenimentul se va desfăşura sub patronajul Ambasadei României la Londra, Camerei de Comerţ Britanică Română şi Fundaţiei Raţiu, si este sprijinit de Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni al MAE.

Printre numele ce vor lua cuvântul se numără:

  • E.S. Dr. Ion Jinga – Ambasadorul Românie la Londra 
  • Professor Paul White – Vicecancelar Adjunct al Universității Sheffield
  • Peter Rippon – Lord Mayor Sheffield
  • Nicolae Raţiu – Președintele Fundației Rațiu
  • Ray Branden – CEO British-Romanian Chamber of Commerce
  • Richard Corbett – Membru în Parlamentul European
  • Cosmina Dorobanţu – antreprenor şi cercetător român la Universitatea Oxford

 

Concurs de fotografie

De asemenea, anul acesta în cadrul Conferinței va fi organizat un concurs de fotografie pentru studenții români din Marea Britanie. Cei interesați să participe sunt rugați să trimită la adresa contact@uk.lsrs.ro până pe 5 octombrie o fotografie pe tema Student român în UK” însoțită de o scurtă descriere. Fotografiile vor fi expuse în cadrul evenimentului de pe 11 octombrie, iar cea mai bună lucrare va fi premiată cu £50.

 

Diploma Ambasadorului

Nu în ultimul rând, la finalul conferinței va avea loc ceremonia de decernare a „Diplomei Ambasadorului”, unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidați. Astfel, studenții români din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizări deosebite cu impact pentru comunitatea românească din Marea Britanie au șansa de a primi această onorantă distincție prin completarea următorului formular până la data de 20 septembrie 2014http://goo.gl/eaE0LI.

Cele cinci nominalizări vor fi anunțate pe 21 septembrie.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!