A luat cineva un împrumut pe numele dumneavoastră?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 3 martie 2016

Vestea bună, spun autorităţile britanice, este că în ultimul an au scăzut considerabil furturile de identitate. Vestea rea? Au crescut enorm anumite tipuri de fraudă de identitate – iar cea mai mare creştere a fost înregistrată în zona fraudei de identitate privind împrumuturile!

Este un lucru deosebit de înspăimântător pentru că de multe ori se întâmplă să nu aveţi nici cea mai vagă idee că sunteţi o victimă a acestui tip de criminalitate. De obicei, aflaţi abia după săptămâni sau chiar luni întregi de la „atac”. Şi până în acel moment, vă puteţi trezi că deja sunteţi datori cu mii de lire sterline.

Iată, ce este de făcut… în cazul în care vi se întâmplă.

 

Descoperirea furtului. Atenţie la scrisori

Furturile de identitate privind împrumuturile sunt un tip de criminalitate destul de ciudate, pentru că nu puteţi afla imediat, sau în scurt timp, că vi s-au folosit datele personale pentru a face un împrumut. Există detalii la care trebuie să fiţi atenţi. Primul indiciu că aţi devenit o victimă este de multe ori acea scrisoarea care vă aminteşte că nu aţi făcut o plată pe împrumutul pe care l-aţi solicitat. Acela poate fi momentul cheie… deci nu trataţi cu indiferenţă astfel de scrisori şi nici nu le trataţi ca şi greşeli sau reclame.

Odată ce un infractor deţine datele dumneavoastră poate face mai multe împrumuturi de la un număr de creditori diferiţi, în aceeaşi perioadă, pentru a lua cât mai mulţi bani cu putinţă. Deci, este posibil să primiţi mai multe scrisori, de la companii diferite care împrumută bani.

 

Descoperirea furtului. Vă dispar bani de pe card?

În cazul unor împrumuturi de nevoie personale, unele victime descoperă că au fost fraudate numai atunci când companiile de credite extrag sute de lire sterline din contul lor curent. Acest lucru se datorează faptului că unora dintre firme li se permite să ia o rambursare a împrumutului direct din contul dumneavoastră bancar, atunci când plăţile nu se fac lunar sau conform înţelegerii. În cele mai multe cazuri, evazioniştii, pur şi simplu, conectează contul curent al creditului direct la împrumut (un fel de direct debit).

 

Primul pas care trebuie făcut

Dacă aţi primit o scrisoare în care vi se cere să faceţi plata unui împrumut aflat pe numele dumneavoastră sau dacă v-au dispărut bani din cont, primul pas pe care autorităţile vă sfătuiesc să îl faceţi este să contactaţi poliţia, fie printr-un apel la numărul 03001232040, fie completând un formular pe care îl puteţi accesa pe site-ul www.actionfraud.police.uk.

Acest lucru vă va ajuta şi pe dumneavoastră, dar va ajuta şi autorităţile să pornească în urmărirea infractorilor în cel mai scurt timp. De asemenea, vă va oferi cu un număr de referinţă, pe care îl veţi folosi de fiecare dată când veţi contactaţi creditorii pentru informaţii.

 

Luaţi legătura cu firma de credit

Următorul pas pe care trebuie să îl parcurgeţi este să luaţi legătura cu creditorul în cauză şi să spuneţi că aţi fost victima unei fraude. În mod normal, firmele de credit ar trebui să deschidă un caz în cadrul departamentului lor de fraudă, care ar trebui să oprească imediat să mai fiţi urmărit pentru orice rambursări. Odată ce departamentul va fi convins că acesta a fost un caz de fraudă, datoria va fi ştearsă de pe numele dumneavoastră.

 

Adresaţi-vă specialiştilor

Totodată, merită să contactaţi echipa Victimis of Fraud (Victimele Fraudei) care vă va ajuta să obţineţi o copie a raportului dumneavoastră de credit. Acest raport vă poate ajuta pe viitor în cazul în care veţi dori la un moment dat să faceţi un împrumut real. Odată ce frauda a fost stabilită, echipa de specialişti va fi capabilă să elimine orice înregistrare a împrumutului, dar şi eşecul de a face rambursări. De asemenea, echipa Victimis of Fraud vă va oferi posibilitatea de a lucra împreună cu alţi creditori pentru a-i face conştienţi de faptul că aţi fost o victimă, astfel încât orice aplicaţii suplimentare viitoare pe numele dumneavoastră vor fi evaluate de un control suplimentar. Reprezentanţii Victimis of Fraud pot adăuga caracteristici suplimentare de securitate raportului dumneavoastră şi astfel de a face mult mai dificil ca un infractor să mai poată accesa împrumuturi.

 

Verificaţi-vă contul zilnic

Dacă aţi fost victima unei fraude, autorităţile vă sfătuiesc să verificaţi în mod regulat, chiar zilnic contul, pentru că există posibilitatea ca infractorii să încerce din nou să ceară împrumuturi pe numele dumneavoastră.

Frauda pe împrumut este la fel ca şi furtul de identitate – un infractor va avea acces la datele personale şi astfel le va utiliza pentru a lua un împrumut pe numele dumneavoastră. Odată ce va avea banii în mână, se va face dispărut şi va lăsa în urmă datorii în valoare de sute sau mii de lire sterline pe numele dumneavoastră.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!