Lucescu ar putea trece la Fenerbahce

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 22 aprilie 2016

 

626 lucescuMircea Lucescu a reuşit să se califice cu formaţia ucraineană Şahtior Doneţk în semifinalele Ligii Europa, dar se pare că antrenorul român negociază cu echipa turcă Fenerbahce Istanbul, notează site-ul de specialitate fotomac.com.

Turcii scriu că indiferent de modul în care se va termina campania europeană pentru Şahtior, Mircea Lucescu va pleca la finalul sezonului. Şahtior Doneţk va juca împotriva spaniolilor de la FC Sevilla pentru un loc în ultimul act al Ligii Europa.

Presa din Turcia scrie că Fenerbahce negociază în secret cu antrenorul român, iar acesta va prelua echipa din sezonul următor. Potrivit jurnaliştilor turci, conducerea lui Fener este nemulţumită de modul în care actualul antrenor, Vitor Pereira, a gestionat această stagiune. Cu șase etape înainte de finalul campionatului în Turcia, Fenerbahce se află pe locul 2, la 5 puncte în spatele liderului Beşiktaş.

Mircea Lucescu, în vârstă de 70 de ani, a dat de înțeles în trecut că ar dori să plece de la Şahtior din cauza situaţiei politice tensionate din regiune. Şahtior Doneţk este nevoită să se antreneze şi să joace partidele considerate pe teren propriu la Lvov, întrucât arena din Doneţk a fost afectată de confruntările militare din estul Ucrainei încă din 2014, de la izbucnirea conflictului cu rebelii pro-ruși din regiunea Donetk. Donbass Arena, stadionul de cinci stele în care patronul Rinat Ahmetov a investit 200 de milioane de euro, a fost bombardat de mai multe ori.

Până la o eventuală trecere la Fenerbahce, Lucescu are de pregătit revanşa cu Sevilla. În 2007, Sevilla elimina pe Şahtior în optimile Cupei UEFA după o „dublă” dramatică: Palop, portarul andaluzilor, marca în ultimul minut al timpului regulamentar golul care ducea meciul în prelungiri. În extra-time Sevilla reuşea să marcheze golul calificării.

Şahtior şi Sevilla sunt singurele echipe venite din Champions League care au rămas în competiţie, iar spaniolii se tem de echipa lui Lucescu, notează presa. Jurnaliştii de la AS îl laudă pe antrenorul român: „Şahtior a schimbat o serie de jucători brazilieni, dar nu şi-a schimbat stilul”.

„Şahtior continuă să aibă un parcurs foarte bun în Europa şi să fie o echipă competitivă chiar dacă au plecat Douglas Costa, Alex Teixeira sau Luiz Adirano. Remarcabilul antrenor român scoate mereu petrol din piatră seacă, an de an apărând în atacul echipei sale brazilieni de calitate. Nici războiul din estul Ucrainei, care o obligă pe Şahtior să joace în capătul opus al ţării, la Lvov, nu a reuşit să dezintegreze această echipă cu totul”, mai scriu cei de la AS.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!