Lucescu, așa cum îl știm

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 11 decembrie 2015

609 lucescuTehnicianul Mircea Lucescu a declarat că Liga Europa, în care echipa sa, Şahtior Doneţk, va participa după ce a ocupat locul 3 în Grupa A a Ligii Campionilor, poate fi comparată cu cea mai importantă competiţie europeană a cluburilor, informează site-ul oficial al grupării ucrainene.

„Acum o să mergem să jucăm în Liga Europa. Cred că poate fi comparată cu Liga Campionilor. Uitaţi-vă la ce echipe vor juca în primăvară, Manchester United, Arsenal poate ajunge, Bayer Leverkusen, Roma, Sevilla, FC Porto sau Chelsea. Este o mare competiţie, la fel ca Liga Campionilor”, a declarat Lucescu, după ce echipa sa a fost învinsă în deplasare cu scorul de 2-0, de PSG.

Antrenorul român spune că Şahtior nu poate câştiga în acest sezon Liga Europa, aşa cum a reuşit în 2009. „Când am câştigat, eram la un alt nivel. Nu uitaţi că suntem într-o situaţie complicată. Este dificil să joci cu 500-1.000 de oameni în tribune. Şi nu jucăm pe stadionul nostru, nu uitaţi asta. Avem o situaţie dificilă, am avut 112 zboruri în acest an. De aceea sunt fericit că, în ciuda condiţiilor, am arătat ceva fotbal”, a spus el.

Referindu-se la înfrângerea cu PSG, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, Lucescu a fost de părere că echipa sa nu merita să piardă. „A fost un meci spectaculos. Am văzut reacţia fanilor, erau foarte entuziasmaţi de partidă. Vorbind de ce s-a întâmplat pe teren, nu meritam să pierdem. Am arătat un joc bun, am fost organizaţi şi ne-am creat ocazii. Dar clasa individuală a jucătorilor de la PSG a contat. Am jucat împotriva unei echipe bune. Cred că PSG face parte acum din Top 4 cluburi europene, alături de Real Madrid, Bayern Munchen şi FC Barcelona. Eu sunt bucuros de calitatea fotbalului pe care am arătat-o. Bineînţeles, egalul nu ne-ar fi ajutat, am avut două cluburi mari în grupă. Dar şi aici şi la Lvov, la fel ca în partidele cu Real Madrid, am arătat un joc bun. Sunt fericit pentru asta”, a precizat tehnicianul român, care consideră că în acest moment PSG este mai puternică decât Real Madrid.

În ciuda faptului că a fost în general mulţumit de joc, Lucescu a criticat delăsarea din final a fotbaliştilor săi, evoluţie pe care a pus-o pe seama faptului că jucătorii au aflat, probabil, scorul din celălalt meci al grupei, Real Madrid – Malmo (scor 8-0): „Au întrebat de scor la final. Dar poate ştiau. Jucătorii îşi oferă informaţii unii la alţii. Şi în ultimele minute au arătat mulţumiţi de ei, oferind echipei PSG posibilitatea să lanseze câteva atacuri. În special Rakiţki a fost neglijent şi a comis greşeli prosteşti. Asta este din cauza lipsei de concentrare şi a fotbalului superficial”.

Şahtior Doneţk a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 2-0, de echipa Paris Saint-Germain în ultima etapă a Grupei A a Ligii Campionilor, şi a încheiat pe locul 3 în grupă, astfel că va evolua în 16-imile Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Lucas ’57 şi Ibrahimovici ’86.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!