Lucescu, ce meci!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 decembrie 2015

608 lucescuŞahtior Doneţk şi Real Madrid au oferit cel mai spectaculos meci al etapei în Champions League, galacticii reuşins să se impună la limită, scor 4-3, deşi la un moment dat conduceau cu 4-0. Echipa lui Lucescu a revenit spectaculos în ultimul sfert de oră al partidei, puţin lipsind ca ucrainenii să obţină un punct din confruntarea cu mult mai titrata echipă din Madrid. În minutul 77 Real conducea cu 4-0, însă oamenii lui Mircea Lucescu au revenit până la 3-4 pe final, iar în prelungiri au forțat chiar egalarea.

După meci, Lucescu a aruncat vina înfrângerii pe portarul Pyatov, care a făcut din nou un meci slab, aşa cum s-a întâmplat şi în partida tur, când Real Madrid s-a impus cu 4-0, portarul fiind vinovat la cel puţin două goluri.

„Singurele lucruri pozitive din acest meci sunt ultimele 20 de minute. Apariţia lui Taison a dus parcă la trezirea tuturor jucătorilor de atac. Mi-a plăcut caracterul din ultimele 20 de minute: întreaga echipă s-a trezit. În general, s-a întâmplat aşa cum am spus ieri: am comis greşeli şi am marcat. Un gol foarte ridicol şi un al doilea la fel de prostesc. După acestea, Real Madrid a controlat jocul, bineînţeles, ei ştiu cum să o facă. Este păcat că uneori asemenea greşeli sunt făcute de jucători experimentaţi. Acesta a fost motivul înlocuirii lui Azevedo. Astăzi, el a contat numai în atac, din nefericire nu a ajutat deloc defensiva. Am decis să-l înlocuiesc cu Stepanenko, iar acesta s-a achitat bine de sarcini. Am adăugat încă un jucător de atac la mijloc, pe Dentinho. Normal, absenţele lui Kucer şi Srna au afectat jocul. Dacă Real Madrid poate înlocui un jucător anume, nouă ne e mult mai dificil să o facem în cazul jucătorilor experimentaţi. Noi putem trimite pe teren numai jucători fără experienţă în locul lor sau jucători cu experienţă numai în campionatul ucrainean”, a declarat Lucescu.

El i-a mai criticat pe Gladky şi pe portarul Pyatov, despre ultimul afirmând că a comis 11-12 erori în meciurile cu formaţii de top din Europa. „Din nefericire, Gladki nu este un jucător de contraatac. Doar dacă sunt spaţii se poate impune. Mă aşteptam să se mişte mai bine în faţă. În plus, să fii în ofsaid de patru sau cinci ori este anormal pentru un jucător ofensiv. Aşteptam mai mult de la Ferreyra, să sperăm că va reuşi să-şi demonstreze calităţile. Din nefericire, el a pierdut un an întreg şi nu ne ajută. Îl mai avem pe Eduardo, care se acomodează cu rolul de atacant central. Nici el nu este un jucător foarte rapid, deşi este mai activ în combinaţii, interacţionând cu mijlocul. Nu aş vrea să spun ce jucători m-au nemulţumit, dar sunt câţiva. Nu pot înţelege erorile lui Pyatov din meciurile cu echipele de top. Dacă le numărăm, ar fi cam 11-12 greşeli numai împotriva unor formaţii de top din Europa”, a precizat Lucescu.

Nici Rakyţky nu a scăpat de criticile tehnicanului român: „A jucat slab, nu ce ne aşteptam. A fost foarte nervos, le-a dat mingea adversarilor de vreo trei sau patru ori, a început apoi să gesticuleze, încercând să explice că nu are cui să dea balonul. Nu mai este un jucător tânăr, ci unul experimentat, atât la noi, cât şi la echipa naţională. Aş vrea să se comporte ca un lider, fără ieşiri isterice”, a spus Lucescu.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!