Lucescu este căutat de Galatasaray

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 noiembrie 2014

557 mircea lucescuGalatasaray merge extrem de slab cu Cesare Prandelli la cârma echipei, motiv suficient pentru presa din Turcia să aducă din nou în discuţie numele lui Mircea Lucescu. Antrenorul Şahtiorului rezolvă însă rapid problema, spunând că nu pleacă din Ucraina.

Turcii sunt nemulţumiţi de rezultatele obţinute de Galatasaray cu Prandelli pe bancă. Dacă la început se anunţa ca fiind mutarea care să asigure hegemonia Galatei, aducerea italianului s-a dovedit în timp costisitoare şi departe de a avea productivitatea așteptată. Galatasaray a adunat două înfrângeri în campionat în primele opt etape, iar în grupele Ligii Campionilor a strâns un punct din trei meciuri.

Știm deja că turcii nu stau bine cu răbdarea, astfel că se discută despre lista cu posibilii înlocuitori ai antrenorului italian. La început s-a vorbit despre revenirea lui Gică Hagi, o alternativă mai degrabă ieftinî, ţinând cont că Galata trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Până la urmă s-a ajuns din nou la Mircea Lucescu, antrenor care se bucură încă de o imagine excelentă în Turcia, acolo unde a reuşit să obţină rezultate deosebite cu Galatasaray şi Beşiktaş.

Antrenorul care a discutat şi cu Burleanu spune clar că nu vrea să plece de la Şahtior şi vrea să-şi ducă angajamentul la bun sfârşit: “Eu nu pot lăsa această echipă, în ciuda condiţiilor dificile. Trebuie să continui până la sfârşitul contractului. În plus, trebuie să continuăm drumul început în Liga Campionilor. Am ajuns la mijlocul sezonului în campionat şi în Liga Campionilor. Nu pot lăsa echipa în mijlocului războiului”, a motivat Lucescu alegerea făcută, însă la mijloc sunt și motive care țin de onorarea financiară a contractului pe care-l are.

Mircea Lucescu mai are contract cu Şahtior până în 2015 și încasează pentru moment 3,5 milioane pentru fiecare sezon petrecut în Ucraina.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!