Lucescu a întrerupt partida

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 noiembrie 2014

559 lucescu

Un meci amical al lui Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, cu formaţia Olimpik, a fost oprit în minutul 40, din cauza tensiunilor de pe teren. Partida de la Kiev a fost suspendată la cererea tehnicienilor Mircea Lucescu şi Roman Sanjar, după ce pe teren au avut loc altercaţii şi îmbrânceli între jucătorii celor două echipe. În momentul opririi partidei, scorul era 0-0.

Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat pentru site-ul clubului Şahtior Doneţk că a decis alături de antrenorul lui Olimpik să oprească în minutul 40 amicalul disputat duminică, deoarece dacă jocul ar fi continuat, fotbaliştii s-ar fi accidentat.

„A fost o decizie luată de mine împreună cu Roman Sanjar. Nu am vrut să pierdem jucători. Se ajungea la acel punct. Şi exista riscul unei încăierări. Dacă echipele ar fi jucat puţin mai mult, unii fotbalişti ar fi suferit fracturi sau alte accidentări. Trebuia să prevenim asta”, a anunțat Lucescu.

Mircea Lucescu a mai specificat că jocul a fost tensionat încă de la început, ca şi cum ar fi fost un meci de campionat, nu un amical. „Încă de la început, jucătorii de la Olimpik au fost mai agresivi. Abordau jocul de parcă ar fi fost un meci decisiv din campionatul Ucrainei. Însă era doar un amical, doar o şedinţă de pregătire. Însă agresivitatea a crescut treptat. Jucătorii de la Şahtior au început să reacţioneze în acelaşi mod. Am simţit şi am văzut asta. Jocul a devenit dur. Parcă era rivalitatea Şahtior-Dinamo, nu un antrenament cu două echipe din acelaşi oraş. Eu am încercat să îmi calmez jucătorii. Le-am strigat de la marginea terenului că este doar un antrenament. Poate a contat şi faptul că meciul a fost condus de arbitrul activ Serghei Lisenciuk, iar fotbaliştii au transformat jocul într-o reală confruntare. Însă nu voi apăra pe nimeni: a existat agresivitate de ambele părţi, ambele echipe sunt vinovate”, a adăugat antrenorul lui Șahtior.

Conform site-ului oficial al clubului Şahtior, după meciul amical cu Olimpik, antrenorul Mircea Lucescu şi soţia sa s-au prezentat la Ambasada României în Ucraina pentru a vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!