Lucescu: mic, dar nervos

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 2 octombrie 2015

599 lucescuMoment extrem de tensionat în ultima etapă din Grecia, în meciul dintre Xanthi Skoda, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, şi liderul Olympiakos Pireu, meci încheiat cu scorul de 3-1 pentru oaspeţi. Antrenorul român a fost la un pas să se încaiere cu omul meciului, suedezul de origine turcă Jimmy Durmaz.

Nervos pe o decizie a asistentului, extrema de la Olympiakos a început să-i ceară explicaţii, spre nemulţumirea lui Răzvan Lucescu, la rândul său foarte iritat de arbitraj. În imagini, Lucescu apare cu spatele şi dă senzaţia că îi spune ceva lui Durmaz care-i răspunde în forţă: „Shut the f*** up! F*** off!”, i-a strigat suedezul antrenorului de la Xanthi. La rândul său, Lucescu îi arăta ceva în teren, strigând la jucătorul lui Olympiakos.

Răzvan Lucescu a acuzat arbitrajul şi în special o fază petrecută în minutul 40, la scorul de 0-0. Antrenorul român a cerut un penalty în momentul în care mingea l-a lovit în mână pe fundaşul spaniol Botia, intrat de câteva secunde pe teren. Arbitrul Mitsios a ignorat cererile gazdelor, iar peste 2 minute Durmaz a deschis scorul pentru Olympiakos. „Chiar dacă m-am mai calmat acum, îmi păstrez părerea. E greu să analizezi un meci care a fost afectat de o decizie greşită a arbitrului. Poate că ar fi fost 1-0 pentru noi. Nu pot să accept decizia arbitrului, sunt de prea multă vreme în fotbal”, a spus Lucescu la conferinţa de presă. Pentru această declaraţie, Răzvan Lucescu va fi chemat în faţa noii Comisii de Etică a Federaţiei elene, anunţă site-ul grec sport24.gr. Românul riscă o amendă de 20.000 de euro pentru „defăimare gravă la adresa autorităţilor şi instituţiilor sportive”. Lucescu trebuie să-şi retragă declaraţia, în caz contrar urmând ca amenda să fie dublată la 40.000 de euro.

Presa din Grecia scrie că şi arbitrii asistenţi au avut două greşeli în prima repriză, câte una în favoarea fiecărei echipe.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!