Lucescu nu are explicații

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 martie 2015

574 lucescuMircea Lucescu a fost luat peste picior de către jurnaliştii străini, după ce a declarat că a folosit eşecul Braziliei cu 7-1 de la Mondialul din 2014 contra Germaniei pentru a-şi motiva fotbaliștii înaintea meciului cu Bayern. Cu opt brazilieni în teren, Şahtiorul a cedat umilitor, 0-7, Bayern calificându-se fără probleme în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Un antrenor experimentat, cu mii de meciuri disputate în competiţii extrem de puternice, Mircea Lucescu face uneori greşeli de necrezut. Iată că s-a întâmplat chiar înaintea returului optimilor Ligii Campionilor cu Bayern Munchen. Cu 13 brazilieni în lot, Lucescu a făcut referire la semifinala Mondialului din vara trecută, pierdută de Brazilia pe teren propriu, scor 7-1, contra Germaniei. Ba chiar a spus că e un factor motivator înaintea meciului cu Bayern, care pleca de la un 0-0 înregistrat în meciul tur. „Avem 13 jucători brazilieni care visează la revanşa contra jucătorilor germani din lotul lui Bayern, după eşecul usturător din semifinala CM 2014. Vom fi eroi dacă vom câştiga şi ne vom califica în sferturi”, a spus Lucescu la conferinţa de presă dinaintea partidei.

Antrenorul român a lăsat şi o mică portiţă de scăpare: „Bayern e favorită clară, una dintre cele mai bune echipe din lume. Guardiola a transformat Bayern într-o echipă latină, creează o echipă unică aici.” Dar o șansă insuficientă pentru ziariştii străini care urmăresc Liga Campionilor. „Managerul lui Şahtior a folosit eşecul Braziliei cu Germania pentru a-şi motiva jucătorii contra lui Bayern. Cea mai proastă decizie din istorie”, a scris Rafael Hernandez, un brazilian, secondat de Lars Sivertsen, colaborator la The Guardian, care a remarcat ironic: „Succes.”

Şahtiorul este doar una dintre victimele pe care le-a făcut Bayern în acest sezon pe Allianz Arena. 17 victorii a strâns echipa lui Guardiola în 18 partide în acest sezon acasă, singura problemă apărând contra lui Schalke, pe 3 februarie, un 1-1. Golaverajul este impresionant, 55-4, Wolfsburg, Schalke, Koln şi Dortmund fiind formațiile care au marcat pe arena bavareză. Printre echipele spulberate de Bayern pe teren propriu se numără Hamburg (8-0), Werder (6-0), Hoffenheim (4-0) sau Paderborn (4-0).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!