Lucescu nu crede în Șahtior

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 25 martie 2016

622 lucescuMircea Lucescu, antrenorul echipei ucrainene Şahtior Doneţk, a declarat că formaţia sa nu are capacitatea de a se lupta pentru a câştiga un trofeu precum Europa League.

„Nu cred că avem puterea să mai câştigăm un trofeu precum Europa League. Noi nu mai transferăm de 2 ani, am pierdut șase titulari în acest sezon. În condiţiile în care noi ne pregătim într-o bază de antrenamente din alt oraş, jucăm pe alt stadion decât al nostru şi cu foarte puţini fani în tribune, pot înţelege de ce nu ar avea rost investiţii majore în perioada imediat următoare”, a declarat Mircea Lucescu pentru presă.

Şahtior a vândut în această iarnă cel mai valoros jucător. Alex Teixeira a plecat în China, la Jiangsu Suning, pentru 50 de milioane de euro.

Mircea Lucescu a vorbit şi despre viitorul adversar din Europa League: „Sigur că ar părea că tragerea la sorţi ne-a favorizat, cu Braga, şi ei spun acelaşi lucru cu Şahtior, pentru că totuşi sunt două echipe din două ţări cu un fotbal sub nivelul celor din Spania, Anglia şi Germania. Noi cu Braga am mai jucat, e o echipă care an de an joacă în cupele europene, acum vreo 3 ani cred că a eliminat-o pe Dinamo Kiev tot în sferturi de finală. Noi am câştigat de fapt meciurile cu ei cu 3-0 şi 2-0, dar nici un meci nu se compară cu celălalt. Ei vor veni cu siguranţă foarte motivaţi după victoria asta cu Fenerbahce, pentru că Fener este o echipă considerabilă, ţinând cont de jucătorii care joacă, şi Nani şi Van Persie. De aceea, ne aşteaptă un meci greu”.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!