Lucescu, surprins de Marica şi Torje

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iulie 2014

544 ciprian maricaAntrenorul lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost surprins de ultimele decizii luate de internaţionalii români Ciprian Marica şi Gabriel Torje, foşti jucători şi la Dinamo.

Torje nu a reuşit să îi convingă nici pe cei de la Espanyol, iar Udinese a fost nevoită să îi caute echipă în alt campionat, după ce mijlocaşul naţionalei nu a impresionat nici la Granada.

Torje a semnat pentru un an cu turcii de la Konyaspor, dar nu va fi singurul român care va îmbrăca tricoul echipei care a terminat pe locul 11 în sezonul trecut din Turcia. Spre surprinderea specialiştilor, Ciprian Marica a ales aceeaşi destinaţie, deşi evoluţia lui a fost apreciată în Spania, iar Getafe i-a propus prelungirea înţelegerii. Atacantul naţionalei a preferat un salariu consistent din Turcia, asta spre dezamăgirea lui Mircea Lucescu, omul care a avut un rol esenţial în cariera fostului atacant al lui Dinamo.

„Marica ar fi trebuit să stea lângă mine, să fi jucat şi acum la o echipă precum Şahtior. Dar fiecare îşi organizează viaţa aşa cum vrea. Eu l-aş fi sfătuit să rămână la Getafe, să stea lângă Contra. În Turcia îi va fi greu, e un campionat agresiv, sunt suporteri foarte pătimaşi”, a spus Mircea Lucescu, ceea ce nu este o noutate.

„E şi Torje la Konya? Acolo a ajuns şi el? Pesemne că asta e valoarea fotbalului românesc în momentul de faţă”, a mai declarat antrenorul lui Şahtior, trist după alegerile făcute de cei doi jucători.

La finalul sezonului, Gabi Torje va reveni la Udinese, el fiind împrumutat turcilor.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!