Lucian Ban, într-un nou turneu britanic

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 12 mai 2014

Londra_ICR_Lucian Ban

20 – 21 mai 2014, London & Nottingham

Caracterizat de publicaţia „All about Jazz” drept „cel mai creativ muzician nou de pe scena newyorkeză” şi aflat în permanență în atenţia celor mai importante reviste de specialitate din Marea Britanie, precum „Jazzwize” şi „Jazz Journal”, ingeniosul compozitor şi pianist Lucian Ban se întoarce în Regatul Unit pentru un nou ciclu de concerte. Muzicianul se va afla în luna mai pe scena celebrului club londonez Vortex, după care va cânta la Lakeside Arts Centre din Nottingham.

Pianistul român, care îşi promovează cel mai recent album, intitulat „Mystery”, este acompaniat de membrii faimosului Cvartet Elevation: Abraham Burton – saxofon, John Herbert – contrabas şi Eric McPherson – tobe.

Cvartetul Elevation reprezintă o formulă unică în lumea jazzului contemporan. Grupul amalgamează elemente de jazz modern şi de avangardă, fiind compus din muzicieni cu experiență în ambele genuri, care alcătuiesc împreună o combinație originală. Albumul „Mystery”, o ilustrare perfectă a sound-ului promovat de Elevation, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun album al anului 2013, oferit de New York City Jazz Record.

De două ori nominalizat pentru „Best European Jazz Musician”, Lucian Ban, absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din București, a pus bazele grupului Jazz Unit şi a realizat două albume pentru Green Records. În 1999, s-a mutat la New York unde a studiat timp de doi ani la New School University. Debutul în America i-a adus patru stele din partea revistei „Allmusic” pentru duetul cu Alex Harding, „Somethin’ Holy”. Acestui succes i-a urmat o altă serie de proiecte primite foarte bine de critică, cum ar fi „Premonition” (2003), „Tuba Project” (realizat împreună cu Bob Stewart, 2006) şi „Playground” (împreună cu Jorge Sylvester, 2006). În 2010, lui Lucian Ban îi apărea, la Sunny Record, „Enesco Re-Imagined”, cel mai de succes CD al său până la momentul respectiv, album prezentat și la Londra, la Southbank Centre, cu sprijinul ICR Londra, în cadrul ediţiei din anul 2011 a London Jazz Festival.

Când: 20 mai, 8pm

Unde: Vortex Jazz Club, 11 Gillett Street, London N16

Bilete: £10 (telefon: 020 7254 4097 | www.vortexjazz.co.uk | Rezervaţi aici)

Concert prezentat în parteneriat cu Vortex Jazz Club

Când: 21 mai, 8pm

Unde: Nottingham Lakeside Arts Centre, University Park, Nottingham NG7 2RD

Bilete: £16 (£14 cu reducere) (telefon: 0191 232 0192 | Rezervaţi aici)

Concert prezentat în parteneriat cu Nottingham Lakeside Arts Centre.

Autor articol: Institutul Cultural Român Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!