Lucian Bute nu este decis

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 februarie 2014

Lucian Bute, Edison MirandaLucian Bute a anuntat ca va analiza prestatia si potentialul de care dispune, pentru a sti ce va face in viitorul apropiat.

„Am tinut sa vin in fata dumneavoastra pentru ca nu am aparut nicaieri dupa meci. Legat de ceea ce s-a intamplat la meciul de pe 18 ianuarie, inca nu am tras concluzii concrete, sunt in faza evaluarilor. Cand voi lua o decizie privitoare la viitorul meu, veti fi primii care veti afla.

S-a speculat despre retragere. Nu am luat in calcul aceasta optiune nicio secunda, nu mi-a trecut prin cap. E adevarat, am pierdut un meci, am pierdut doua. S-a intamplat multora, dar o sa ma ridic.

Ma voi intoarce la Montreal si voi discuta cu staff-ul, cu antrenorul, cu promoterul si vom decide ce vom face in continuare. Cu ei am devenit campion mondial. Vom evalua situatia, vom trage niste concluzii. Nu e o optiune sa schimb din temelii staff-ul.

Caut niste raspunsuri. Nu pot sa-mi explic ceea ce s-a intamplat. Nu inteleg de ce atunci cand urc in ring, cu stres, nu dau drumul la brate cum trebuie. Ceva in subconstientul meu s-a intamplat, nu stiu de ce. Poate mi se trage de la meciul cu Froch sau poate de la cel cu Andrade.

Important e sa continui, sa am capul sus. In momentul in care am dat drumul la brate s-a vazut ca am calitati, ca pot. Totusi, nu e suficient.

Imi pare rau ca am dezamagit fanii si pe mine. Asta e, merg mai departe. In acea seara, Pascal a fost mai bun, a meritat victoria. Ceea ce mi-a dat incredere a fost ca am vazut ca pot sa fac fata, asa cum am facut in repriza a 11-a. Repriza a 12-a a fost cea mai buna a mea, am rezistat fizic, am dat 40 de lovituri. Tind sa cred ca e vorba de un blocaj psihologic. Pe viitor am sa analizez situatia si, daca va fi nevoie sa fac schimbari in cadrul staff-ului, o voi face”, a spus el.

Lucian Bute a lasat de inteles ca se fereste de o revenire in ring, cel putin pentru moment: „Revansa cu Pascal e speculata in contract. Nu stiu cand se va intampla, dar nu cred ca va fi in urmatoarele luni. Daca raman cu acelasi staff si cer o revansa acum, fanii de peste tot se vor intreba ce ar fi nou in aceasta lupta. Nu e niciun fel de problema sa cobor la supermijlocie sau la semigrea.”

Boxerul roman se declara increzator:

„Eu simt ca pot reveni. Nu m-am gandit sa renunt la box. O sa-mi fac anumite teste si daca din punct de vedere medical sunt apt – nu vreau sa-mi pun viata in pericol – , voi merge mai departe. Toti marii supercampioni au mai pierdut si au mers inainte.”

El a mai spus ca fanii vor mai avea ocazia sa il vada in ring in acest an. „Mi-as fi dorit sa fac anul acesta trei meciuri. Mi-e greu sa cred, insa, ca voi urca din nou in ring in mai-iunie. Cel mai probabil, voi mai boxa spre sfarsitul anului. O sa simt foarte repede daca lucrurile si-au revenit”, a concluzionat Bute.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!