Lucian Bute, sfatuit sa se lase de box

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 ianuarie 2014

519 lucian butePrimul antrenor al lui Lucian Bute, Felix Paun, a spus ca si-ar sfatui elevul sa se retraga din activitate, mai ales acum, dupa meciul pierdut cu Jean Pascal.

„Acum chiar ii acuz pe antrenori, staff-ul canadian, pentru ca acum am vazut ca Lucian a fost bine pregatit, ar fi avut multe disponibilitati sa faca un meci mare, insa, din pacate, n-a schimbat nimic, decat in ultima repriza, cand a fost prea tarziu. Cred ca principalul vinovat este staff-ul canadian, putea sa-l monteze mai mult in acest meci, putea sa-i schimbe tactica, sa-l obisnuiasca sa foloseasca si combinatii, a lovit mult prea izolat si i-a permis lui Pascal sa-si foloseasca calitatile fizice. Eu l-as sfatui sa se retraga. N-ar fi o retragere rusinoasa, pentru ca n-a pierdut intr-un mod rusinos, a pierdut oarecum la limita, insa depinde cum se va simti el, ce va discuta cu staff-ul lui”, a spus el.

Tatal lui Lucian a avansat ideea ca fiul sau a avut probleme la mana stanga: „Luci a avut probleme la mana stanga. Nu a activat deloc cu ea, a activat ultima repriza. Daca se baga cu stanga mai din timp, avea mai mare succes, dar nu a putut din cauza operatiei. Din partea mea, as zice sa zica: pana aici am mers, dar el decide.”

Campionul la categoria grea, Ciprian Ciocan, a ramas si el cu un gust amar in gura: „Daca as fi fost langa ring, as fi sarit acolo sa-l ajut, cu siguranta, iar daca eram in ring, va dati seama, la un asa nivel, la totul sau nimic, la distrugere totala. Acum, capul sus, asta-i viata, cine-i mai bun castiga, asta nu inseamna ca maine ne oprim, nu mai boxam. Vladimir Klitschko a pierdut chiar patru meciuri si acum e campion mondial, asta-i sportul!”, a spus el.

Lucian Bute a fost depasit la puncte de canadianul Jean Pascal in meciul contand pentru centurile WBC Diamond si NABF la categoria semigrea.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!