Lucrezi pentru Deliveroo? Acum poţi lucra şi la UberEATS

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă pe data 15 iunie 2016

londra-ubereats-angajeaza

Aţi auzit probabil de Uber, compania americană care, cu ajutorul unei aplicaţii de mobil, a reuşit să destabilizeze piaţa de taximetrie din Londra şi pe unde a mai ajuns. Mai nou, Uber vrea să lanseze serviciul UberEATS, adică, pe lângă taximetrie vrea să facă şi livrări de produse takeaway, intrând în competiţie directă cu serviciul Deliveroo.

Există deja o armată de români care lucrează pentru Deliveroo, pe biciclete sau pe motorete. Ei bine, în următoarea perioadă românii ar putea găsi de lucru şi la firma concurentă, UberEATS, citim în The Guardian.

Pornind de la conceptul de bază, de intermediere a serviciilor de taximetrie, cu care are un succes enorm, Uber caută să se lanseze şi în alte direcţii.

—————————————

UberEATS este unul din serviciile noi, dar probabil că vor urma şi altele, mai ales că Uber are un program prin care îi încurajează pe micii antreprenori să-şi prezinte ideea de business directorilor Uber, în speranţa unui parteneriat, în stilul Dragons’ Den (întâlnirile au loc pe bancheta din spate a unui taxi Uber, antreprenorul având câteva minute la dispoziţie pentru a-l face pe unul din directorii Uber interesat).

—————————————

Serviciul UberEATS va fi lansat cât de curând, ei fiind momentan în stadiul de pregătire a unei spectaculoase campanii de marketing. Compania caută în momentul de faţă „restaurant partnerships managers”, persoane care să obţină pentru UberEATS contracte cu restaurante britanice. Conform descrierii postului, „rolul cere o combinaţie unică de pricepere în vânzări, abilitatea de a crea şi menţine legătura cu contactele, gândire analitică”, printre altele.

—————————————

UberEATS a început să caute şi parteneri de livrări, pe bicicletă sau pe scooter, DOAR din Londra deocamdată şi chiar oferă £100 celor care se înscriu.

—————————————

UberEATS este un serviciu ajuns la maturitate pe piaţa americană, în timp ce pe piaţa londoneză intră în directă competiţie cu Deliveroo, compania care a capitalizat pe un model de plată a unor sume modeste şoferilor care colectează produse takeaway de la restaurantele fără un serviciu propriu de livrări. Potrivit unui comunicat Uber: „UberEATS este extrem de popular în fiecare oraş în care l-am lansat, astfel că nu ar trebui să fie o surpriză faptul că ne interesează piaţa britanică.

Campania de marketing pe care o plănuieşte UberEATS, „Get there with Uber”, caută să atragă atât clienţi cât şi şoferi, sugerând că venitul obţinut din colaborarea cu Uber i-ar putea ajuta pe aceştia să-şi deschidă propria afacere.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!