Lucruri romantice pe care le puteti face in Londra de Valentine’s Day

Articol publicat in sectiunea Timp liber pe data 8 februarie 2010

Evitati ceea ce este obisnuit si incercati una dintre ideile noastre in ceea ce priveste lucrurile romantice pe care le puteti face in Londra: de la curse cu ambarcatiuni de viteza la nopti de distractie, filme in aer liber si cluburi, noi avem sugestii aparte pentru intalnirile romantice pe care vi le stabiliti.

 

NU: cumparati un trandafir extrem de scump si in afara sezonului sau normal.

DA: mergeti cu partenerul dumneavoastra intr-o vizita la Kew Gardens.

Un bilet pentru o singura vizita va va costa 13 lire; veti avea nevoie de doua, normal (sincer, sa mergeti si sa va uitati de unul singur la o floare nu este deloc romantic). Daca doriti sa mergeti si mai departe, un abonament pe un an de zile costa 65 lire si include (normal, in primavara) 110.000 de narcise galbene, un covor de branduse, o mare de albastrele si tot asa… v-ati prins deja cum stau lucrurile.

Royal Botanic Gardens, Kew, TW9 3AB (020 8332 5655 / www.kew.org).

 

Nu: hraniti ratele.

DA: vizitati Gradina Zoologica.

Si va va fi de mare ajutor daca veti cerceta cate ceva despre un animal sau mai multe, astfel incat sa puteti spune despre ele ceva ce nu este scris pe tablitele de prezentare de acolo. De exemplu, masculul de broasca egipteana este foarte zgomotos in clipele cand se imperecheaza, iar cimpanzeul Bonobo se foloseste de sex in ritualurile de lupta si imprietenire.

London Zoo, Regent’s Park, NW1 4RY (020 7722 3333 / www.zsl.org).

 

Nu: mergeti intr-o croaziera pe Tamisa pentru cina.

DA: alegeti un tur pe o barca de mare viteza.

… asta pentru a da forma corecta bucuriei unei noi iubiri sau pentru a modela ideea unei noi aventuri in cateva zdruncinaturi – si aici trebuie spus ca este chiar inspaimantator cand veti merge extrem de rapid si virand in unghiuri extrem de complicate.

Pentru asta puteti apela la: London RIB Voyages, Waterloo Millennium Pier, Westminster Bridge Rd, SE1 7PB (7928 8933 / www.londonribvoyages.com). O cursa de la London Eye la Canary Wharf si inapoi va va costa 32.50 lire. Sau puteti apela la Thames RIB Experience, Victoria Embankment, WC2 6NU (020 7930 5746 / www.thamesribexperience.com), pentru tarife ce incep de la 29 lire.

 

Nu: rataciti aiurea intre muzee si galerii.

DA: mergeti sa vedeti un singur lucru.

Acest lucru va va face sa pareti un cuplu plicticos („Vrei sa mergem sa vedem aripa de geologie?” „Da, nu m-ar deranja, cum vrei tu sa facem, mmmm…”), ca si unul care are o aventura. Din nou, va va ajuta enorm sa faceti unele mici documentari, daca puteti, si va fi extrem de placut sa faceti ca sarpele misterios din ochiul drept al mumiei egiptene a lui Nesperennub sa sune periculos si sexy.

The British Museum, Great Russell St, WC1B 3DG (020 7323 8299 / www.britishmuseum.org).

 

NU: va plimbati de-a lungul South Bank.

DA: mergeti catre Richmond Park.

Nu este nimic romantic in a lua vanturile in umar si a va lovi de alti turisti in timp ce abia va mai puteti simti mainile, nasul si degetele. Mergeti catre Richmond Park si plimbati-va cu calul. Trebuie sa aratati ca stiti sa calariti inainte de a incepe sa rataciti prin parc.

Richmond Park Stables, 291 Park Rd, KT2 5LW (020 8546 8437 / www.richmondparkstables.com).

 

NU: mergeti la o clasa de salsa.

DA: incercati un tango la lumina lumanarilor.

Tangoul poate fi foarte inspirat, iar a-l invata la lumina lumanarilor poate deveni extrem de romantic. Desigur, cel mai romantic ar fi ca prietenul dumneavoastra sa fi invatat in secret pasii si sa se legene pe picioare ametitor. Ah, stati, asta cred ca este dintr-un film cu Richard Gere.

Tango by Candlelight, 33 Portland Pl, W1B 1QU (076 9600 1659 / www.tangoat33.com), in fiecare duminica.

 

NU: va trantiti pe canapelele din piele din spatele Electric Cinema.

DA: mergeti la Finchley’s Phoenix sau pierdeti-va in povestea de iubire la BFI sau ICA.

Cinematograful Phoenix este locul in care londonezii se uita la filme inca din 1910. BFI Southbank sau ICA sunt si ele doua variante pentru o seara romantica, mai ales datorita senzatiei de izolare pe care o aveti in mijlocul gloatei de cinefili, pentru filmele fara trailer si pentru experienta deosebita pe care o puteti trai.

The Phoenix Cinema, 52 High Rd, N2 9PJ (020 8883 2233 / www.phoenixcinema.co.uk).

 

NU: mergeti la un concert de slaba calitate, care sa fie privit cu neincredere.

DA: tratati-va partenerul cu o experienta cu adevarat deosebita la Opera Nationala.

Se poate spune ca muzica clasica nu este chiar romantica, fiind mai degraba o experienta ce poate fi socotita cerebrala; dar adaugati la teatru costumele, naratiunea si deschiderile pline de pasiune si veti fi pe drumul cel bun.

ENO, The London Coliseum, St Martin’s Lane, WC2N 4ES (www.eno.org).

 

NU: angajati un cvartet de cantareti spanioli in pantaloni stramti pentru a face o serenada persoanei iubite.

DA: rezervati un loc si mergeti amandoi la karaoke.

Daca prietenului nu-i place sa cante, fiti sigura ca intotdeauna va sti sa interpreteze rap, fiindu-va Jay-Z-ul lui Beyonce.

Lucky Voice, 52 Poland St, W1F 7NH (020 7439 3660 / www.luckyvoice.com).

 

NU: va amestecati in multime la una dintre expozitiile de arta mult aclamate.

DA: mergeti insa sa vizitati colectia Wallace.

Colectia este un mod placut de a va concentra asupra jumatatii in fata riscantelor picturi ale lui Fragonard sau a celorlalte panze obraznice expuse.

The Wallace Collection, Hertford House, Manchester Sq, W1U 3BN (020 7563 9500 / www.wallacecollection.org).


Etichete: , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!