Lui Gyenes nu i-a fost ușor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 30 ianuarie 2015

567 gyenesEmanuel Gyenes a câştigat clasa Maraton (motocicletă) a celui mai complicat rally-raid din lume, Dakar, şi a terminat pe locul 21 în clasamentul general.

Altfel, Mani a ocupat locul al nouălea la Amatori (categorie la care intră toţi cei care nu reprezintă oficial un constructor de motociclete).

Ediţia 2015 s-a dovedit dificilă încă din start pentru Mani Gyenes. „Am început şi eu mai tare în etapa a doua şi până la kilometrul 100 am avut un timp foarte bun, am depăşit mai mulţi piloţi care au luat startul înaintea mea,  asta până la kilometrul 100, când am simţit că nu mai am frână pe spate. Când m-am uitat jos să văd ce se întâmplă şi când am văzut că mi-a ieşit uleiul din motor, au început emoţiile pentru mine. Direct la asta m-am gândit, că  o să ies din concurs, nu o să mai reuşesc să ajung la finiş, pentru că mai aveam 400 de km din proba specială, dar am reuşit să remediez problema. M-au ajutat nişte spectatori argentinieni, mi-au dat ulei, nu știu ce ulei, dar am băgat în motor şi am astupat gaura pe unde am pierdut ulei şi aşa am reuşit să ajung la finiș”, a spus Mani.

Variațiile de temperatură au fost o altă problemă peste care a fost nevoit să treacă. „A fost mai greu când am trecut dinspre Chile spre Argentina, a fost un frig aşa cum nu am mai simţit până acum, să merg vreo 200 de km pe motocicletă pe temperaturi cu minus grade a fost foarte greu, dar cum coboram din munţi şi scădea altitudinea, începea să se încălzească”, a continuat el.

„Cel mai greu a fost cu vremea, am mers foarte mult pe umed şi ploaie, iar motocicletele astea nu sunt făcute pentru noroi sau să mergi cu ele în asemenea condiţii. Am avut probleme cu răcirea motocicletei pentru că intra noroiul în radiatoare, la electrică a intrat apă. Noi nu am fost pregătiţi pentru vremea asta, trebuia să mergem mai mult în dune, să mergem pe urcat. În ultima etapă, în proba specială de 170 km, la km 100 ne-a oprit pentru că a plouat aşa de mult că era de fapt un concurs de enduro, nu de rally-raid şi s-a văzut şi pe motoare şi pe quad-uri, că nu mai puteau să avanseze din cauza noroiului”, a continuat Gyenes.

Pilotul le dă și câteva sfaturi celor care visează la performanțele sale. „Prima dată să se antreneze foarte mult pentru asta şi să nu se lase pentru că va avea multe obstacole, aşa cum am întâmpinat şi eu greutăţi, trebuie să treacă peste ele, să nu se  dea bătut. Trebuie să fie exact cum am făcut şi eu în Dakarul acesta, când de la începutul raliului am avut probleme mari, eu am tras şi am dat totul din mine,  chiar până la ultimii 10 km din această ediţie”, le-a explicat el amatorilor de senzații tari.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!