„M-am trezit cu £1,2 milioane în bancă”

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 31 martie 2015

Kieron McKeefery

Un britanic a fost deopotrivă şocat şi uluit de prezenţa a peste un milion de lire sterline în contul său. Trebuia să fie o eroare a băncii, nu?

Kieron McKeefery, un tânăr de 21 de ani, zice că timp de o săptămână „s-a simţit ca un rege” după ce a descoperit în contul său de la Natwest suma de £1.245.000. Ca şi web designer, nu avea cum să câştige atât. El se afla la muncă atunci când şi-a verificat contul de economii şi a dat peste nemaipomenita surpriză.

McKeefery, din Barnsley, Brampton, a anunţat banca Natwest de întâmplare, iar aceasta a spus că nu a fost o eroare din partea băncii, banii fiind transferaţi din alt cont bancar.

Tânărul a remarcat atitudinea nepăsătoare a băncii, acestora luându-le zece zile să restituie suma de bani. „A trebuit să-i tot bat la cap pentru a rezolva problema. Eu chiar nu vroiam să las în contul meu o sumă atât de mare,” a adăugat tânărul.

Într-un comunicat, banca a recunoscut că ar fi trebuit măcar să mute suma de bani într-un cont temporar, până la finalizarea procedurilor ce se impun în astfel de situaţii.

Pe perioada în care britanicul a avut suma de bani în cont, aceasta a adunat dobândă în valoare de £210, pe care a cheltuit-o în voie.

Pentru că nu a fost o eroare a băncii, ci un transfer bancare final, este foarte posibil ca McKeefery să fi putut să rămână cu banii respectivi dacă refuza să-i predea.

————————————–

„Primul meu gând a fost să mă apuc serios să-i cheltuiesc, dar după vreo cinci secunde m-am gândit că ar fi mai bine să anunţ banca.”

Kieron McKeefery

————————————–

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!