Macar au tupeu

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 17 februarie 2014

Federatia Romana de Handbal a scapat de prosti. Sau de prost. De fapt, de prosti, daca actuala conducere va fi decapitata alaturi de acolitii ei. Alexandru Dedu a castigat alegerile si este noul presedinte al federatiei, iar Cristian Gatu pleaca fara sa plateasca nimic pentru faptul ca a contribuit direct la distrugerea handbalului romanesc. Asa suntem noi, iertatori.

Gheorghe Tadici a anuntat ca-si va da demisia din functia de selectioner al nationalei feminine. Nu, nu va inchipuiti ca a fost cuprins dintr-o data de vreo parere de rau si ca si-a dat seama ca nu este capabil de nimic. Nu. A auzit ca federatia ar vrea sa-l puna selectioner pe Jakob Vestergaard, adica danezul care vine la Bucuresti sa trateze cu CSM, echipa primariei, dar care ar putea pleca avand investitura de selectioner. Pai, cum sa aiba Tadici curaj sa lase sa fie inlocuit? Cum sa recunoasca el ca este o nulitate, nu neaparat in antrenorat, cat in caracter? Cum sa-si dea seama ca echipele pe care le-a condus stau prost mai ales la moral, capitol pe care el nu-l cunoaste, dovada masina de handbal Oltchim pe care a trantit-o de pamant de cate ori a gasit ocazia? Ce roman ar fi el daca si-ar recunoaste incapacitatea?

Vin vremuri noi. Cu oameni noi, tineri. Tineri care-si dau seama ca garda veche, perturbata de bolsevism si suficienta, trebuie sa plece. Am mai spus, echipele noastre nu pot fi antrenate si, de asemenea, conduse un mentor al vremurilor trecute. S-a dovedit deja, de atatea ori, ca asta nu ne aduce nimic.

Trist este ca, la varsta pe care o ai si la insuccesele pe care le-ai adunat, inca nu intelegi ca ar fi de bun simt sa pleci. Bun simt? Ce este ala?

Nu ne speriem. Mergem inainte. Bun simt nu au nici cei noi.

Dar macar au tupeu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!