Machiajul care te îmbătrânește cu zece ani

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 29 ianuarie 2016

machiaj care imbatraneste1Machiajul este cel mai bun aliat al unei femei, dar există alegeri în acest domeniu care pot duce la efectul opus; unele obiceiuri ale doamnelor legate de make-up pot să le îmbătrânească pe acestea cu până la zece ani.

Alegerile care te îmbătrânesc, semnalate de allure.com:

Fond de ten aplicat în strat gros: Toate cosmeticienele sunt de acord că machiajul aplicat în strat gros îmbătrânește. Ca să aveți un ten frumos, folosiți un burete după ce aplicați fondul de ten, pentru a lua de pe față excesul de machiaj, în special din zonele unde aveți riduri.

Un fond de ten prea deschis la culoare: Această alegere pune în evidență liniile fine ale feței.

Un strat gros de anticearcăn: Odată cu înaintarea în vârstă pielea de sub ochi devine mai subțire; dacă folosiți mult anticearcăn, zona aceasta va arăta de parcă ar fi acoperită cu cretă.

Pudră peste riduri: Pudra este bună pentru a reduce strălucirea de pe nas și bărbie, dar aplicată în alte părți, exagerează ridurile. Profesioniștii în machiaj recomandă folosirea pudrei la persoanele de peste 40 de ani doar dacă acestea sunt fotografiate profesionist.

Fard de obraz pe pomeți: Această alegere atrage atenția asupra părților feței unde pielea este căzută și creează un contrast prea mare cu nota dramatică a blush-ului.

Ruj care se scurge: Conturul buzelor se pierde odată cu trecerea timpului, ceea ce face ca rujul să „migreze”. Astfel, femeile mature trebuie să folosească contur de buze, pentru un look proaspăt.

Ruj strident: Culorile aprinse, foarte întunecate sau metalice nu sunt indicate pentru niște buze care se subțiază. Este de preferat o nuanță neutră pentru buze.

Rimel pe genele inferioare: Acest lucru pune în evidență ridurile de la colțurile ochiului. Femeile mature ar trebui să folosească mai degrabă rimel din plin pe genele superioare, pentru un look proaspăt.

Contur pe pleoapele inferioare: Acest lucru micșorează ochii și atrage atenția asupra cearcănelor.

Fard strălucitor la colțurile ochilor: Acest lucru pune în evidență fiecare rid.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!