Machiajul de ocazie

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 17 iulie 2014

make-upDe cele mai multe ori, machiajul de ocazie este extravagant, strălucitor, ascunzând cât mai bine micile defecte, punându-te în centrul atenției de fiecare dată. Presupunem aici că „ocazia” are loc, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, în timpul serii și al nopții, nu în timpul zilei.

În ciuda faptului că machiajul de

ocazie are rolul de a te face cât mai „strălucitoare” și deosebită, nu uita – ca în cazul oricărui alt tip de machiaj – să nu exagerezi cu accentele, punând în valoare atât ochii, cât și tenul și buzele în același timp!

În machiajul de ocazie, poți folosi farduri strălucitoare, sidefate și cu o intensitate mai mare a culorii. Folosește culori începând de la nuanțe de argintiu / auriu până la negru mat sau sidefat. În cazul în care nu ești adepta fardurilor, poți alege creioane în nuanțe electrice pentru conturul ochilor.

Dacă vestimentația ta are o culoare pretențioasă și nu știi ce machiaj i-ai putea asorta mai bine, atunci te-aș sfătui să adopți machiajul „smokey eyes” (cu nuanțele de negru și auriu), care nu dă greș niciodată.

Nu uita! Conturarea genelor într-un mod generos este esențială în acest tip de machiaj, așa că nu te feri să aplici două straturi de rimel sau chiar niște gene false.

Evită în machiajul ochilor: contrastele extrem de puternice, care te pot transforma într-un clovn, culori de care nu ești sigură că se asortează cu ținuta, și nu folosi în același timp și sclipici auriu și sclipici argintiu și gene false.

Fondul de ten trebuie să fie cu putere mai mare de acoperire, dar și potrivit tipului tău de ten: dacă pielea ta este uscată, ți se potrivește un fond de ten pe care scrie „hidratant“; dacă ai pielea grasă, trebuie ca produsul să fie „matte” sau „regulatory“; tenului mixt i se potrivesc produsele de tip „balanced” sau „illuminator“. În machiajul de ocazie trebuie să aplici fond de ten pe toată fața, pe gât, dar și pe zona superioară a pieptului, în cazul în care porți o rochie / bluză decoltată.

Folosirea fardului de obraz este foarte indicată, mai ales atunci când ai părul strâns, fiindcă îți subțiază pomeții și îți dă un aer rafinat și nobil.

Un machiaj reușit se bazează pe echilibrul perfect între ochi și buze. Dacă folosești nuanțe tari de farduri pentru machiajul pleoapelor și un ruj strident pentru cel al buzelor, fața ta va arăta în mod cert ca o mască — încărcată și inestetică. Teoria contrastului spune că dacă prea multe lucruri îți atrag atenția la fel de mult (în cazul nostru în look-ul unui machiaj), toate își pierd din valoare simultan, deci trebuie să existe o ierarhie în accente.

Pentru machiajul de ocazie, nuanțele ideale de ruj sunt cele strălucitoare, lucioase, deoarece captează lumina, mărind buzele în percepția privitorilor. Dacă rujul este mat, atunci poți folosi pe deasupra lui un luciu de buze care să-i dea strălucire. Dacă ai buzele subțiri, pentru a le face să pară mai pline, poți folosi puțin auriu în centrul buzei de jos, și mai apoi aplică gloss transparent peste. Rujurile mate nu se potrivesc în general machiajului de ocazie. Rujurile mate, atunci când ai buzele subțiri, îți vor face buzele să pară și mai subțiri. Evită culorile stridente de ruj atunci când și hainele, dar și machiajul ochilor sunt intense.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!