Machiajul de seară

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 21 aprilie 2014

make-up15Machiajul de seară este ceva mai accentuat decât machiajul de zi, dar nu atât de strălucitor” ca machiajul de ocazie.

Look-ul „dramatic” este cel mai indicat în machiajul de seară. Texturile reci, sidefate, cristaline, cu irizații albăstrui, verzi sau mov sunt piesa de rezistență a machiajului de seară. Colțul extern al ochiului se umbrește cu nuanța cea mai închisă, atât pe pleoapa superioară cât și pe cea inferioară, iar în interiorul pleoapelor se aplică nuanțele mai calde ale aceleiași culori cu care s-a conturat colțul exterior. Culorile mate creează umbre deosebite, însă sideful este cel care îți dă un efect special.

Orice machiaj de seară sau de ocazie începe cu aplicarea unei „baze de machiaj” compusă din fond de ten, anticearcăn și pudră. Toate trebuie să aibă o putere mare de acoperire și o calitate superioară. Se începe cu aplicarea fondului de ten, care trebuie ales cu mare grijă, în nuanța cea mai apropiată de cea a pielii tale. Fondul de ten se poate aplică direct cu degetele, pentru o acoperire și întindere cât mai bună, sau cu un burețel.

În cazul în care porți o rochie sau bluză decoltată, nu uita să folosești fondul de ten sau pudra atât pe gât, cât și pe decolteu!

După aplicarea fondului de ten, aplică anticearcănul imediat sub ochi, într-un strat cât mai subțire și de o nuanță aproape identică cu cea a fondului de ten.

Cu ajutorul unei pensule, aplică cu mișcări circulare pudra, care poate fi pulbere sau compactă. Ea are rolul de a fixa cât se poate de bine fondul de ten, dar și întregul machiaj. Trebuie s-o folosești atât pe buze cât și pe pleoape. Pudra poate fi mată (pentru o acoperire cât mai bună), translucidă (nu schimbă nuanța fondului de ten) sau sidefată (pentru un look de mare efect).

Nu există prea multe reguli în machiajul buzelor, însă una din ideile pe care le-am enunțat mai sus, care e valabilă întotdeauna, este alternarea accentelor: dacă folosești mai mult fard închis pe pleoape, atunci restul machiajului trebuie să fie mai natural, lejer, și invers: dacă accentuezi buzele cu un ruj foarte puternic, machiajul ochilor trebuie să rămână minimal (conturarea ochilor cu creion dermatograf e suficientă de cele mai multe ori). Conturul de buze este permis, pentru a nu da voie rujului să „migreze“ și să se întindă, însă nu folosi contur în nuanțe mai închise decât cea a rujului, ci să fie cât mai apropiate de nuanța naturală a buzelor. Pentru aplicarea rujului, este bine să folosești o pensulă specială, pentru a evita rujarea buzelor în exces. Ideal ar fi să-ți asortezi rujul cu eșarfa, gulerele sau orice accesoriu care vine în contact cu fața sau se juxtapune acesteia.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!