Machiajul din spatele ochelarilor de vedere

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 8 mai 2015

make-up ochelari de vedere

Trăim în epoca ochelarilor fistichii, care mai de care mai frumoși, mai interesanți, mai cu personalitate… dar uneori simțim nevoia să ajutăm look-ul cu machiajul potrivit care să nu ne lase să fim simple anonime în spatele ramelor.

Acestea fiind spuse, iată câteva trucuri în tendințele de machiaj aplicate purtătoarelor de ochelari.

În cazul celor care optează pentru ramele închise la culoare, s-a rezolvat din start problema definirii ochiului. Stați departe de liniile accentuate cu tuș sau creion. Nici fardul închis la culoare nu vă avantajează, nici măcar sub forma machiajului smokey eyes. Mai bine acoperiți pleoapa cu un fard într-o culoare pală, ușor strălucitoare, dar care nu se va strânge în pliurile pielii.

Lentilele măresc ochiul și fac mai vizibil orice defect din jurul lui. Nu aplicați pe gene mascara pentru volum, pentru că vor părea uriașe, la modul inestetic. Alegeți mai bine un rimel care le alungește și le separă.

Și zona de sub ochi e mult mai vizibilă prin lentilă, așa că acolo trebuie aplicat un anti-cearcăn foarte bun, care nu se va aduna peste zi în liniile fine din jurul ochiului. Mergeți pe o nuanță deschisă, pentru că va forma un contrast bun cu ramele.

Uneori, ramele închise la culoare pot avea un aer masculin, dar și asta se poate compensa prin machiaj. Asigurați-vă că aveți obrajii trandafirii, cu un fard potrivit nuanței pielii. Optați pentru un ruj vizibil, eventual pentru un gloss, care va atrage atenția și va echilibra întreaga față.

În cazul în care aveți rame deschise la culoare sau ochelari doar cu lentilă neîncadrată de rame, puteți accentua puțin machiajul ochilor, dar numai folosind culoare. Restul regulilor se aplică și în acest caz.

Oricum ar fi, s-au dus vremurile în care purtatul ochelarilor era generator de complexe. Acum e sexy să ai ochelari, mai ales dacă știi să-i alegi și să te pui în valoare chiar și din spatele lor.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!