Machiajul în funcție de culoarea irisului

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 31 martie 2014

make-up16Machiaj pentru ochii căprui

Persoanele cu ochii căprui se pot considera norocoase, deoarece acestora li se potrivește aproape orice culoare; rare sunt cazurile și culorile nepotrivite ochilor căprui!

Pentru machiajul de zi, mizează pe: bej deschis, maro, lila, vernil, gri, albastru, piersică, auriu, verde, kaki, oranj. Rozul îndulcește și dă strălucire privirii, iar pentru un machiaj natural, de zi, încearcă un bej deschis.

Pentru machiajul de seară, bazează-te pe culori ca: albastrul metalic, verdele brad, ciocolatiul, pruna, auriul, indigoul sau purpuriul. Poți opta în machiajul de seară și pe culori metalice — nu doar auriu și argintiu, ci și marouri, verde sau indigo. Arcada, dar și colțul interior, trebuie întotdeauna luminate în nuanțe deschise de bej, auriu sau argintiu. Nuanțele de maro reprezintă cea mai sigură variantă când vine vorba de machiajul ochilor căprui. 

Machiaj pentru ochii albaștri

Cele mai indicate culori pentru machiajul ochilor albaștri pentru machiajul de zi sunt: gri deschis, argintiu, roz, lila, bej, turcoaz, portocaliu, roșu, arămiu, galben, piersică sau auriu.

Pentru machiajul de seară: gri petrol, indigo, maro pământiu, albastru ultramarin (închis), violet, bordeaux. Culoarea bleu-verde poate face ca irisul să devină cameleonic: albastru și verde în același timp. Prin contrast cu oranjul sau roșul, albastrul ochilor va fi și mai albastru.

Nu îți machia ochii albaștri cu albastru de aceeași nuanță cu irisul, pentru că le va estompa din culoarea naturală și impact! 

Machiajul pentru ochii verzi

Pentru machiajul de zi și pentru machiajul de seară, alege culori sidefate, cu texturi ușoare care să nu-ți încarce pleoapa de fard, precum: toate nuanțele de maro, de la cel mai deschis la cel mai închis (auriu, bej, crem, pământiu, cafeniu, ciocolatiu), toate nuanțele de verde, de la vernil până la verde electric, toate nuanțele de violet (roz, lila, prună, indigo) și tonurile de gri până la negru.

Pentru machiaje foarte jucăușe și îndrăznețe, alege: galben, oranj sau roșu.

Cele mai indicate texturi de farduri sunt cele sidefate sau chiar strălucitoare. Un auriu deschis sau bej aplicat atât în colțul intern al pleoapei, cât și pe arcadă îți va deschide privirea și îți va face ochii să pară mult mai mari. 

Machiaj pentru ochii negri

Pentru machiajul de zi, unui iris negru i se potrivește o gamă largă de farduri, însă dat fiind faptul că machiajul este de zi și nu ar trebui să fie la fel de strident ca acela de seară sau de ocazie, sfatul este să alegi farduri calde, ușor sidefate precum: crem, maro deschis, bleu, vernil, gri perlat, roz piersică, auriu sau argintiu.

Pentru machiajul de seară, însă, ai de ales dintr-o paletă foarte variată de culori precum: albastru ultramarin, prună, indigo, ciocolatiu, gri închis, verde electric. Aceste culori închise trebuie completate de culori mai deschise ce se aplică pe arcadă și în colțul interior, pentru a da luminozitate privirii.

Machiajul dramatic este cel mai indicat pentru ochii negri. Nu uita să îți pensezi sprâncenele foarte bine, potrivit fizionomiei chipului tău. De obicei, persoanele care au ochii negri au sprâncenele foarte dese. Dacă le vei lăsa așa, privirea ta va fi întunecată, iar cearcănele vor fi scoase mult în evidență.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!