Machiajul perfect pentru mirese

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 1 iulie 2016

make-up_mireasa_1Cu toate ne dorim să arătăm perfect în ziua nunții, cea mai importantă zi din viața noastră. Și da, look-ul perfect este la îndemâna, el putând fi realizat prin machiaj. Vei arăta perfect mai ales în poze, amintirile de peste ani și ani cu care te vei lăuda copiilor și nepoților, amintiri neprețuite de la această zi specială.

Iată câteva mici detalii care pot sau nu să facă diferența dintre perfect și imperfect:

 1. Mai întâi de toate, folosește un rimel rezistent la apă. Emoțiile din cadrul evenimentului se pot transforma rapid în lacrimi de bucurie care ar putea ruina look-ul. Pentru gene lungi și voluminoase, folosiți întotdeauna 3 straturi de rimel: unul pentru lungime, unul pentru volum și, în fine, unul rezistent la apă.
 2. În cazul în care plănuiești o nuntă în aer liber, nu uita să îți protejezi pielea cu cremă de protecție solară. Zonele cele mai importante sunt mâinile și umerii, dar și acele părți de pe față care pot fi cu ușurință arse de soare.
 3. Folosește o mică cantitate de pudră bronzantă în zona decolteului. Aceasta îți va egaliza tonul de culoare al pielii și o va face să arate mai bine în poze.
 4. Încearcă un fond de ten cu pigmenți ușor reflectorizanți, special adaptat pentru sesiunea foto. Nu te stresa, pe piață vei găsi o mare varietate de astfel de produse.
 5. Nu folosi fondul de ten pe suprafețele din jurul rochiei. Acesta poate lăsa urme nedorite pe materialul rochiei, extrem de vizibile pe albul imaculat al acesteia.
 6. În cazul în care nu te-ai hotărât asupra unui make-up artist și vrei să încerci machiajul singură, asigură-te că înainte de nuntă ai repetat de suficient de multe ori procedura pentru a obține rezultatul dorit. De asemenea, folosește-te de lumina naturală pentru a completa machiajul, pentru a preveni efectul de mască. Doar nu vrei să-ți sperii invitații, nu?
 7. Buzele perfecte pentru o sesiune foto nu sunt nicidecum cele naturale sau rujate în culori pale. Folosește în acest caz un ruj luminos, în culori vii ori un gloss.
 8. Nu e nevoie ca ochii să fie conturați intensiv. Încearcă mai degrabă să urmezi linia naturală a acestora folosind un dermatograf lichid brun închis.
 9. Sprâncenele sunt extrem de importante. Fă-le cu o zi înaintea nunții pentru a preveni iritarea pielii. Asigură-te că le-ai pensat cu grijă, că ai ales culorile potrivite pentru farduri, că le-ai dat forma perfectă.
 10. Toate elementele ce compun machiajul de nuntă trebuie adaptate propriilor tale trăsături. Asortarea lor este cuvântul cheie, orice mică greșeală precum culorile nepotrivite, liniile prea dure ori fondul inegal putând ruina look-ul în această zi specială.
 11. La sfârșit, folosește o pudră translucentă pentru a absorbi din strălucire și pentru a fixa machiajul definitiv. Recomandarea noastră este să păstrezi pudra la tine pe durata întregii zile pentru retușuri în cazul în care este nevoie.
 12. Nu uita să ceri sfaturi de la prieteni și să iei în considerare opiniile lor. Suntem de acord, fiecare știe ce e mai bine pentru el, dar, în această situație specială, este important să ai mai multe opțiuni. Roagă-i de asemenea pe cei din jur să-ți facă poze de fiecare dată când experimentezi cu machiajul de nuntă. E bine să vezi rezultatul final și dintr-o altă postură, detașată, departe de oglindă și pensule.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!