Macovei își face partid

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 noiembrie 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a anunțat înființarea unui nou partid „care să conteze” pe scena politică la alegerile generale din 2016, precizând că numărul de voturi pe care l-a obținut în turul întâi al alegerilor prezidențiale ar fi fost suficient pentru a aduce 30 de parlamentari în forul legislativ.

„Am mers împreună în această campanie și am arătat că putem fi o forță de schimbare. Vă mulțumesc. Vreau să facem împreună pasul următor, pentru că transformarea României ține de noi. Dau curs solicitării voastre să ne organizăm într-o nouă construcție. Împărțim împreună aceleași valori – dreptate, justiție, demnitate, integritate -, iar acestea vor fi baza noii construcții. Tot entuziasmul din campania electorală și din ziua alegerilor trebuie organizat. Am văzut cine suntem și câți suntem. Vedem și cât de repede ne putem multiplica numărul. Suntem aproape jumătate de milion astăzi, peste un an putem fi de două ori mai mulți”, scrie pe Facebook Monica Macovei, care a adăugat că „împreună cu echipa care s-a format în jurul nostru lucrăm la noua construcție care să schimbe fața României în 2016”.

„Programul îl avem. Este Decalogul politic în jurul căruia ne-am adunat în campania electorală și pe care îl putem îmbunătăți și extinde. Trebuie să ajungem cu programul nostru la fiecare cetățean, trebuie să avem, la început, structuri în fiecare oraș, după care în fiecare cătun al României. Trebuie să continuăm să rostogolim bulgărele de zăpadă care s-a format și, până în 2016, putem demonstra că suntem cu adevărat o forță. Împreună cu echipa care s-a format în jurul nostru, lucrăm la noua construcție care să schimbe fața României în 2016”, mai spune Monica Macovei.

În plus, aceasta remarcă faptul că „numărul de voturi pe care l-am avut împreună duminică ar fi dat circa 20 de deputați și circa 10 senatori la alegerile parlamentare din 2012”.

Monica Macovei a fost aleasă europarlamentar din partea PDL la alegerile din mai 2014, însă ea a candidat ca independent la alegerile prezidențiale, candidatul oficial al PDL fiind Klaus Iohannis.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!