Macovei s-a alăturat conservatorilor din PE

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 30 octombrie 2015

Eurodeputatul Monica Macovei a anunțat, marți, că părăsește Grupul Partidului Popular European și se înscrie în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (ECR), urmând să facă o declarație în acest sens în plenul Parlamentului European.

Potrivit unui comunicat de presă, Partidul M10 condus de Monica Macovei a depus și o adeziune la Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (AECR). Grupul Conservatorilor și Reformiștilor are 72 de membri din 15 țări și este cel de-al treilea grup ca pondere în PE, după cel al popularilor și al socialiștilor.

„Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europeană să fie puternică și unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze și pe noi, românii, și pe țările din fostul bloc comunist. (…) Foarte important, am luat această decizie pentru a contribui la întărirea democrației în țara noastră, la întărirea rolului României în Uniune și la securitatea și independența României în contextul tendințelor de control și expansiune ale Federației Ruse”, a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, alături de Partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron și în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croația, se mai arată în comunicat.

Monica Macovei a câștigat al doilea mandat de eurodeputat în mai 2014, pe lista PDL. La scurt timp, a părăsit PDL, a candidat ca independent la președinție și a fondat Partidul M10.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!