Mădălin Voicu a cântat un pic fals

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 februarie 2016

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, printre altele și pentru spălare de bani.

În ce îl privește pe deputatul PSD Mădălin Voicu, acesta este acuzat de DNA de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor, toate în formă continuată. Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor, este acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență, schimbare a destinației fondurilor europene, obținere pe nedrept a fondurilor europene și influențare a declarațiilor.

La ieșirea de la DNA, Mădălin Voicu a spus că probabil a deranjat pe cineva și de aceea a ajuns pe mâna procurorilor. „De obicei, în România denunțurile se fac între ei. Cineva a fost supărat pentru niște lucruri, iar ei (procurorii DNA – n.red.) o să verifice. Nu știu care este fermentul, chimia acestei anchete, o să vedem”, a declarat Mădălin Voicu. Deputatul a anunțat că nu va mai candida pentru un nou loc în Parlament și renunță cu totul la politică, urmând să se întoarcă la prima sa dragoste – bagheta de dirijor.

În acest caz, în care cei doi sunt acuzați de folosirea banilor din fondurile europene, este implicată și Asociația Partida Romilor Pro Europa, perioada vizată de anchetatori fiind 2010-2013. Prejudiciul total în acest caz se ridică la peste 24 milioane de lei pentru bugetul comunităților europene și peste 3 milioane de lei pentru bugetul de stat – partea de cofinanțare.

„În perioada 2011-2015, în calitate de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, Păun Nicolae a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia dintre proiectele derulate de Asociația Partida Romilor.

Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!