Magazinele de pe high street merg tot mai prost

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 23 martie 2015

closing-down

Numărul magazinelor de pe high street-urile britanice a scăzut surprinzător de mult anul trecut. 987 de locaţii au rămas fără activitate, de trei ori mai multe faţă de 2013.

Studiul făcut de The Local Data Company a urmărit situaţia din centrele a 500 de oraşe britanice şi a aflat că în 2014 s-au închis 5,839 de spaţii comerciale, echivalentul a 16 pe zi.

Cei mai loviţi au fost cei cu magazine de îmbrăcăminte şi de încălţăminte. Nu le-a mers prea bine nici opticienilor, agenţiilor de turism, coafoarelor şi agenţiilor de recrutare, însă restaurantele, cafenelele, barurile şi magazinele care folosesc strategia click & collect au continuat să prospere. Foarte prost le-a mers magazinelor de mobile, al căror număr s-a redus anul trecut cu 419 spaţii, rezultat augmentat şi de colapsul companiei Phones 4U.

Cafenelele, magazinele specializate pe tabac şi e-cigarettes şi magazinele caritabile au preluat în 2014 cele mai multe spaţii libere.

Mark Hudson, reprezentant al PriceWaterhouseCoopers, care a comandat acest studiu, este de părere că anul acesta se aşteaptă că spaţiile comerciale se vor elibera în 2015 cam în acelaşi ritm, având în vedere că anul trecut numărul acestora a fost cu doar puţin mai mic faţă de anul precedent. În 2014, diferenţa a făcut-o ritmul deschiderilor de magazine noi, cu mult mai slab faţă de 2013.

Totuşi, dacă în 2014 numărul net de spaţii comerciale rămase neocupate a fost de 987, recordul a fost stabilit în 2012, când numărul lor s-a ridicat la 1.779.

————————————–

Clienţii se folosesc tot mai mult de tehnologia mobilă, astfel că asistăm la o scădere de volum pe canalele de comerţ en detail tradiţionale, în timp ce alte canale se dezvoltă, în special cele virtuale.”

Mark Hudson

————————————–

În 2015, jucătorii cei mai importanţi vor fi supermarket-urile şi pound shop-urile, consideră Matthew Hopkinson, directorul The Local Data Company.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!